İki ilahiyatçı ve gazeteci birbirine girdi

Star Tv ekranlarında yayınlanan Yerden Göğe'de önce iki ilahiyatçı birbirine girdi. Doç.Dr. Emin Işık canlı yayını terk etti.

İki ilahiyatçı ve gazeteci birbirine girdi
Berna Laçin’in modere edip, Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumcu olarak katıldığı Yerden Göğe’de bu haftada olay vardı. Programın konukları Prof.Dr. Abdulaziz Bayındır ile Doç.Dr Emin Işık canlı yayında din kavramı üzerinde anlaşamayınca, Emin Işık canlı yayını terk etti. Emin Işık’ı ikna edip programa geri dönmesi için, arkasından giden Rasim Ozan Kütahyalı stüdyoya döndüğünde Abdulaziz Bayındır ile din kavgasına tutuştu.
İki ilahiyatçı ve gazeteci birbirine girdi
Yerden Göğe’de bu hafta iki ilahiyatçı tasavvuf ve Mevlana’nın din üzerine etkileri masaya yatırıldı. İki ilahiyatçı bu konu üzerinde anlaşamayınca polemiğe girdiler. Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahmet Yesevi gibi Allah dostlarının insanlara bu dini öğretmediğini iddia eden Abdulazzi Bayındır, Emin Işık’ın tepkisiyle karşılaştı. Karşılıklı tartışmaların ardından Bayındır’ın “Allah peygamberine aşık olur mu?” sözlerine tepki gösteren Emin Işık reklam arasında programı terk etti.

Emin Işık’ın arkasından giderek iknaya giden Rasim Ozan Kütahyalı ise dönüşte Prof.Dr. Abdulaziz Bayındır ile sıkı bir din kavgasına tutuştu. Emin Işık’a hak veren Rasim Ozan Kütahyalı, Abdulaziz Bayındır’ın sözlerini deli saçması olarak yorumlayınca, Prof.Dr. Abdulaziz Bayındır’ın tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Bayındır, Kütahyalı’ya “ben burada bir başkasının hesabını vermek için gelmedim. Kardeşim ben konferans verirken sana soracak değilim.” dedi.

Kütahyalı’nın tepkisini sert bir dille belirtmesi üzerine Bayındır “Yav kardeşim sende Emre Işık’la gittin. Niye geri döndün. Biz Berna ile ne güzel konuşuyorduk. Sen bir kere bana nasihat etmeye kalkışma. Sen kendine bak.” dedi.

BEYAZ GAZETE