24 saattir postal ayağımda

Hakkari Çukurca'da, terör örgütü PKK'nın kurduğu hain pusuda şehit olan askerlerin aileleri yasta.Olaya inanamayan şehit yakınları veda gibi geçen son konuşmaları gözyaşlarıyla anlattı.

24 saattir postal ayağımda
Kandil‘e hava operasyonu (Son Detaylar)

Uzman Çavuş Turan Kurt'un şehit düştüğü haberini alan Manisa'nın Salihli ilçesindeki ailesi büyük üzüntü yaşıyor.

Haberi alan Şerife Kurt ile 16 yaşındaki oğlu Furkan, 12 yaşındaki kızı Nihal yasa boğuldu.

Edirne'de görev yaptığı sırada tayini Hakkari'ye çıkan ve 17 Temmuz'da Hakkari'de görevine başladığı öğrenilen uzman çavuş Turan Kurt'un, 2 gün önce eşiyle telefonla görüştüğü, çevrede çatışmaların yaşandığını, 24 saattir postallarını çıkarmadığını söylediği ve ''Burada her an her şey olabilir'' diyerek helallik istediği öğrenildi.

Uzman çavuş Kurt'un, daha önce Salihli'de 6 yıl görev yaptığı ve eşiyle bu ilçeye yerleşmeyi kararlaştırdığı, bir süre önce de banka kredisiyle ailesinin oturduğu evi aldığı bildirildi. Kurt'un emekliliğine 9 ay kaldığı öğrenildi.

BİR AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın Ankara Demetevler'deki babaevine ateş düştü. Baba İsmail Başayar'a acı haber verildikten sonra sakinleştirici iğne vuruldu. Belden aşağı felçli anne İnayet Başayar yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Başayar, "Peygamber ocağında görev yapıyordu. Şehit oldu peygamberimizin yanına gitti. Teröristlere karşı ayakta duracağız, tüm anneler ayakta duracak. Onlara moral biz olacağı" diyerek gözyaşı döktü.

37 yaşındaki Şehit Binbaşı Yavuz Başayar'ın asıl görev yerinin Erzincan olduğu, bölücü terör örgütünün Karadeniz yapılanmasına karşı gezici ekip içerisinde yer alarak Tokat'ın Turhal ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.

Binbaşı Başayar'ın bir ay önce şehit düştüğü bölgeye tayin olduğunu bildirildi. Şehit Binbaşı'nın eşi Meltem Başayar'ın da 2 Ağustos tarihinde yanına geldiği, biri 10 diğeri 6 yaşında iki çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit Binbaşının kardeşi Fatih Başayar'ın da özel harekatçı olduğu ve acı haberi alır almaz cenazeyi almak üzere bölgeye gittiği öğrenildi.

'BEN ŞEHİT OLACAĞIM'

Pusuda şehit düşen Kırıkkaleli Uzman Çavuş Nazır Elitok'un (24) baba evi yasta. Şehit Babası Sami Elitok ise 'Allah'ım sen sabır ver' diyerek kendini sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada Şehit Uzman Çavuş Nazır Elitok'un 2 yıllık evli olduğu ve 9 aylık Göktuğ isminde bir erkek evladı olduğu ifade edildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Nazır Elitok'un şehit olduğu haberini vermek üzere baba evine gelen Garnizon komutanlığında görevli askerleri karşısında gören Anne Naciye Elitok sinir krizleri geçirerek oğlunun nerde olduğunu sordu. Acı haberi vermeye gelen Astsubay ise şehit annesini sakinleştirmek için elinden geleni yaptı.

Şehit Babası Sami Elitok, oğlu ile her gece saat 03.00'da konuştuklarını telefonda beraber sahur yaptıklarını belirtti. Şehit uzman Çavuş Nazır Elitok'un babası Sami Elitok oğlunun kendisine 'Baba ben şehit olacağım' dediğini ifade etti. 'Oğlum ben sensiz yaşayamam. Sensiz nasıl yaşarım' dediğini belirten acılı baba olanlara inanamadığını söyledi.

HABER ARDAHAN'A GİTTİ

Şehit er Vedat Gülder'in (21) Ardahan'ın Göle ilçesindeki baba evinde yas var.

Göle ilçesinin Budaklı köyünde yaşayan Gülder ailesine şehit haberini, Göle Kaymakamı Kemal Atasoy ile askeri yetkililerin, sağlık ekipleri gözetiminde verdiği bildirildi.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'sen bir açıklama geldi. Ateşin düştüğü yeri yaktığını belirten Tekmen, ''Bize de ateş düştü, derinden üzüntülüyüz. Şimdilik bu kadar, diyecek başka bir şeyim yok'' dedi.

Şehit er Vedat Gülder'in üç çocuklu ailenin ortanca çocuğu olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

BURDUR'DA KÜRTÇE AĞIT

Şehit er Serkan Altay'ın Burdur'un Tefenni ilçesindeki baba evinde yas var.

Tefenni'de yaşayan Altay ailesine şehit haberini, askeri yetkililer, sağlık ekiplerinin gözetiminde verdi.

Muş'un Malazgirt ilçesinden Tefenni ilçesine göç eden Altay'ın yakınları, şehit haberini alınca Kürtçe ağıt yaktı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Serkan Altay'ın babası Naif Altay, yeni yaptıkları ev için ''Bu evi oğluma şehit evi olsun diye değil oğlum ve gelinim için yapmıştım'' dedi.

Şehit Altay'ın amcası Nevzat Altay ise 10 oğlu olduğunu ve hepsinin askere gitmesini istediğini belirterek, terörün bitirilmesini istedi.

Ailesini terörden kurtarmak için Tefenni'ye geldiğini ifade eden Nevzat Altay, ''Ama yine de kurtaramadım'' dedi.

Terhisine 68 gün kaldığı belirtilen şehit er Serkan Altay'ın altı çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu ve askerden önce sözlendiği öğrenildi.

Serkan Altay'ın küçük kardeşi Serdar Altay'ın da 7 ay sonra askere gideceği belirtildi.

İLK CENAZE KALKTI

Şehit olan köy korucusu Cabbar Gültekin'in cenazesi, Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde toprağa verildi.

Cenaze, yakınları tarafından Hakkari Asker Hastanesinin morgundan alınarak kent merkezine bağlı Kırıkdağ köyüne getirildi. Şehidin eşi Şirin Gültekin, eşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Şehit korucunun cenazesi, namaz kılınmasının ardından Kürtçe ağıtlar eşliğinde köy mezarlığında toprağa verildi. Cabbar Gültekin'in evli ve 6 çocuk babası olduğu öğrenildi.