Polise cinsel organını gösteren eylemci gözaltına alındı

Adana'da terör örgütü lehine düzenlenen izinsiz gösteride yüzünü bezle kapatan bir eylemci, attığı taşlarla tahrik edemediği polise cinsel organını gösterince gözaltına alındı.

Polise cinsel organını gösteren eylemci gözaltına alındı
Bölücü törer örgütünün 15 Ağustos'taki kuruluş yıldönümünü bahane eden bir grup, Dağlıoğlı, Ova ve Barbaros mahallelerinde korsan gösteri düzenledi. Lastik yakıp sloganlar atarak izinsiz eylem yapan yaklaşık 35 kişilik grup, polis merkezinde bekleyen Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Yaz aylarında sıcak hava nedeniyle pencerelerin açık olması nedeniyle gösterilerde mümkün olduğunca az gaz bombası kullanmaya çalışan polis ekipleri eylemcilere müdahele etmek için uzun süre bekledi. Bütün tahriklerine rağmen polisin müdahale etmemesi üzerine, tanınmamak için yüzünü bezle kapatan bir çocuk, güvenlik güçlerinin karşısanı geçip, eşofmanını indirdi. Polisleri tahrik etmeyi başaramayan eylemci, cinsel organını teşhir ederek amacına ulaşmaya çalıştı.

Polise cinsel organını gösteren eylemci gözaltına alındı

Gösterilerin sona ermesinin ardından harekete geçen ekipler, ara sokaklara dağılan eylemcilerle birlikte, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, teknik ekiplerin yaptığı çekimler ve güvenlik kamerası kayıtlarından 15 yaşındaki A.A. olduğu belirlenen teşhirci de yakalandı. 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen A.A.'nın suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Bahçelievler İlköğretim Okulu 3'üncü sınıftan eğitimini yarıda bırakah A.A., 'terör örgütü propagandası yapmak', 'terör örgütü adına izinsiz gösteride bulunmak', 'hayasızca hareketlerde bulunmak' ve 'hakaret' suçlamasıyla Adliye'ye sevk edildi.