Tarihi Mahallelerin Sokakları Doğal Taş İle Süslenecek

Afyonkarahisar Belediyesi, kuracağı tesiste İscehisar ilçesinde çıkan bazalt taşını işleyerek, sit alanında bulunan 17 mahallenin yol ve kaldırım yapımında kullanacak.

Tarihi Mahallelerin Sokakları Doğal Taş İle Süslenecek

Afyonkarahisar Belediyesi`nin şirketi YÜNTAŞ tarafından doğal taş mermer fabrikası ile dekoratif parke ve bordür fabrikası kurma çalışması devam ediyor. İlk etapta 100 bin metrekarelik bazalt parke ve bordür üretim yapılacak olan tesisin önümüzdeki aylarda hizmete girmesi bekleniyor.

YÜNTAŞ Genel Müdürü Mehmet Sarlık, fabrikaların faaliyete geçmesiyle yol ve kaldırımlarda kullanılan parke ve bordür taşlarının burada üretileceğini söyledi. Sarlık, üretilecek parke ve bordürlerin yüksek kalitede olacağını belirtti.
Organize Sanayi Bölgesi (OSB)`nde belediyeye bedelsiz olarak tahsis edilen arsada kurulan doğal taş mermer fabrikası ile dekoratif parke ve bordür fabrikasında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Sarlık, fabrikaların önümüzdeki aylarda hizmete gireceğini kaydetti.

İlk fabrikada İscehisar ilçesinde çıkan bazalt taşının kesilerek ebatlanacağını ifade eden Sarlık, taşların sit alanı içinde kalan 17 mahallenin yol ve kaldırımlarında kullanacağını dile getirdi. Son derece kaliteli bir ürün olan bazalt taşının rezervinin de oldukça yüksek olduğunu anlatan Sarlık, ilk bölümde 100 bin metrekare civarında bazalt parke ve bordür taşı üreteceklerini söyledi.

YÜKSEK KALİTEDE PARKE ÜRETİLECEK
İkinci tesiste ise beton parke üretiminin yapılacağını belirten Sarlık tesisle ilgili şu bilgileri verdi: "Bu fabrikamızda çeşitli renk ve desenlerde, yüksek beton kalitesinde parke üretimi yapacağız. Su emme oranı hemen hemen sıfır olan bir bu parkelerin üretimini yapan Türkiye çok az belediye var. Üretime geçildiğinde Afyonkarahisar Belediyesi bu kalitede parke üretebilen belediyeler arasında yerini alacak."
Mehmet Sarlık, fabrikaların OSB’de kurulmasının da birçok yönden avantaj sağlayacağını ifade ederek, OSB`de elektrik enerjisinin yüzde 20 daha ucuz olması, bölgede doğalgaz bulunması ve hammaddeye yakın olmasının fabrikanın üretimde harcayacağı maliyetleri ciddi oranda azaltacağını dile getirdi. Sarlık, yapılacak olan bu tasarruflar sayesinde tesislerin maliyetini 2 yıl içinde amorti edeceğini anlattı.

Kurulum çalışmaları devam eden fabrikalar için şu ana kadar toplam 1 milyon 270 bin lira harcama yapıldığı kaydedildi.