Şahnahan Köprüsü Yenilendi

Malatya’nın Şahnahan beldesinde, ihtiyaçlara cevap vermeyen 3 metre genişliğindeki 12 metre uzunluğundaki köprü 7 metre genişliğe 13 metre uzunluğa çıkartılarak yenilendi.

Şahnahan Köprüsü Yenilendi

İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, Şahnahan Deresi üzerinde 1993 yılında belde halkı tarafından yapılan köprünün sel suları nedeniyle yıkıldığı belirtildi.
Önceki yıllarda İl Özel İdaresi tarafından yapılan 3 metre genişliğinde, 12 metre uzunluğunda köprünün de ihtiyaca cevap veremez hale geldiği hatırlatıldı.
Zamanla mevcut köprünün ihtiyaçları karşılayamaz hale geldiği dile getirilen açıklamada, dere üzerine yeni köprü yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi. Yapılan İhale sonucu inşaatı başlayan ve kısa zaman içinde 7 metre genişliğinde,13 metre uzunluğundaki köprü inşaatı betonunun döküldüğü aktarılan açıklamada, köprünün yeni haliyle önümüzdeki günlerde halkın hizmetine açılacağı kaydedildi.
Şahnahan Belediye Başkanı Cumali Arıkan, Şahnahan ile Karşıyaka Mahallesi ile Tepeköy, Topraktepe ve Sütlüce köylerini birbirine bağlayan eski köprüden bir traktörün bile güçlükle geçebildiğini söyledi.
Köprüye ilave yapılması ile ulaşımda önemli bir kolaylık sağlanacağını dile getiren Arıkan, “Bu Köprünün yapılmasıyla insanlar dere üzerinden rahatça geçebileceklerdir.” dedi.