"kolundaki Bileziğini Somali’ye Gönderdi"

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde 4 ay önce dünya evine giren bir bayan, ‘işe yaramıyordu’ dediği bileziğini Somali’ye gönderdi.

'kolundaki Bileziğini Somali’ye Gönderdi'
Şereflikoçhisar Müftülüğü, ilçe genelinde yaptığı kampanya ile bugüne kadar yaklaşık 75 bin lira topladı.

Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkeleri için Ramazan ayının başından bu yana düzenlenen kampanyalar devam ediliyor. Şereflikoçhisar Müftülüğü tarafından düzenlenen yardım kampanyasında bugüne kadar yaklaşık 75 bin liranın toplandığı belirtildi. Düzenlenen yardım kampanyasında örnek davranış ve duyarlılıkların yaşandığını söyleyen İlçe Müftüsü Hüseyin Can, daha dört ay önce evlenmiş olan bir imamın eşi; ‘Hocam bu bileziğim zaten işe yaramıyordu. Bunu alın bari işe yarasın belki bir can kurtarır.’ deyip bize teslim etmesinin anlatılamaz bir duygu olduğunu söyledi. `O insanlar açken ben bu bilezikle dolaşmaktan utanacak duruma geldim` diyen 4 aylık bir gelinin yaşadığı his ve duyarlılığın bütün Türk insanlarında olduğunu ifade eden Can, "Ben ilçe müftüsü olarak bu davranışı çok manidar buluyorum. Başta müftülük çalışanları olmak üzere Ramazan ayı sonuna kadar kampanyaya devam edeceğiz. Bu güne kadar 15 bin lirası müftülük çalışanlarından olmak üzere toplamda yaklaşık 75 bin lira yardım toplandı. Afrika ülkelerinde analar dünyanın gözü önünde çocuklarını kaybediyorlar. Buna duyarsız kalınmamalı. Kur`an kursu çocukları bile harçlıklarını getirip Somali’ye gönderilmek üzere bize teslim ediyorlar." diye konuştu.
Somali’ye yardım kampanyasını canlı tutmak için şehir merkezinde stant açmayı düşündüklerini söyleyen Müftü Can, kampanyadan gelen yardımların günlük olarak hesaba yatırıldığını da sözlerine ekledi.