Yeni Zelanda Kara Teslim

Yeni Zelanda’da etkili olan soğuk hava akımı, ülkenin başkenti Wellington ve Auckland şehrini şiddetli kar yağışına sebep oldu.

Yeni Zelanda Kara Teslim
Son yılların en şiddetli kar yağışı ile karşı karşıya olan Pasifik’teki ada ülkesinde yolların kapanması ve elektriklerin kesilmesi ile hayat durma noktasına geldi.

Wellington Sivil Savunma Yöneticisi Rian Van Schalkwyk, halkı daha da kötü hava koşullarına hazırlıklı olma konusunda uyarırken, özellikle başkentin yüksek kesimlerine daha fazla kar yağacağını ifade etti.

Yeni Zelanda meteoroloji kurumu Başkanı Philip Duncan da ülkenin en büyük şehri Auckland’da 1970’den bu yana en şiddetli kar yağışı yaşandığını ifade etti.

Güney Ada’da ise durumun daha ağır olduğu aktarıldı. Sıcaklıkların eksi 4 dereceye kadar düştüğü Christchurch, Dunedin ve Queenstown şehirlerinde bugün sabah itibari ile havaalanlarının da kapandığı gelen bilgiler arasında.

Wellington, Christchurch şehirleri ve Coromandel Yarımadası ile Kuzey Ada’nın Auckland şehrinde binlerce evin elektriği kesilirken, Güney Ada’daki okulların büyük bir bölümü tatil ilan edildi.

Meteoroloji kurumu, ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava akımının perşembeden sonra yumuşayacağına dikkat çekiyor.