Mustafa Zeydan Toprağa Verildi

Hayatını kaybeden Mustafa Zeydan, Hakkari-Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde toprağa verildi.

Mustafa Zeydan Toprağa Verildi
Sevenlerinin yanlız bırakmadığı Zeydan`ın cenaze törenine binlerce insan katıldı.
Uçak ile Van’a oradan da yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Hakkari-Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesine getirilen Zeydan’ın cenaze törenine; BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari Valisi Muammer Türker, Bingöl eski Milletvekili ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Timuçin Alper, Hakkari eski milletvekilleri Abdulmutalip Özbek, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, AKP il ve ilçe teşkilatı, İlçe Jandarma Komutanı Tamer Bilecan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, Hakkari ve Yüksekova’daki bir çok daire müdürü ve personelleri il genel meclisi üyeleri, İsmet Buldan, Hüseyin Ümit, Hakkarili şarkıcı Aydın Aydın, Zeydan’ın Hakkari, Van, Başkale,Yüksekova’daki yakınları ve aşiret mensuplarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Zeydan’ın cenazesi, Büyükçiftlik beldesinde bulunan Merkez Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçiftlik Beldesi Mezarlığı’nda, binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.


Cenaze töreni esnasında konuşan Merhum Mustafa Zeydan’ın ağabeyi Osman Zeydan, gerek Ankara’da gerekse yol boyunca kendilerini yalnız bırakmayan ve cenaze törenine katılıp acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise daha önce Mustafa Zeydan ile birlikte çalıştığını belirterek, "Mustafa Bey memleketin yetiştirmiş olduğu çok değerli bir insandı. Kişiliğinden hiçbir zaman ödün vermezdi. Allah mekânını cennet yapsın, hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Mustafa Zeydan`ın oğlu Rüstem Zeydan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Saygıdeğer babamın bugün daha çok sevildiğini anladım. Allah hepinizden razı olsun, bugün bizleri yalnız bırakmadınız, hürmetlerimizi sunuyoruz.”
Bu arada, Zeydan ailesi taziyeleri Yüksekova Esenyurt Mahallesi`nde bulunan Osman Zeydan’nın evinin bahçesinde kabul edecek. 1938`de Yüksekova`da doğan Mustafa Zeydan, 25 yıl Yüksekova belediye başkanlığı yaptıktan sonra 19, 20 ve 22`nci Dönem Hakkâri Milletvekilliği yaptı. 3 eşli olan Zeydan, 25 çocuk babası idi.