Muğla’da 82. Okul Protokolü İmzalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Yeşil Üzümlü beldesinde, belediye tarafından ilköğretim okulu binası yapılacak.

Maliyeti 1,5 milyon lira olarak açıklanan buna, 16 derslikli olacak. Beldesde şu anda bulunan ve 1944 yılından bu yana faaliyet gösteren ilköğretim okulunda 200 öğrenci öğrenim görüyor. 2 bin 800 nüfuslu beldede ayrıca Anadolu lisesi ve bir de öğrenci yurdu bulunuyor.

Muğla’da Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesindki 82. protokol, Valilik 75. Yıl Salonu`nda törenle imzalandı. Protokole Muğla Valisi Fatih Şahin ve okulun yapımını üstlenen Yeşil Üzümlü Belediyesi adına Başkan Önder Genç imza attı. Törende konuşan Vali Şahin, eğitime bugüne kadar yapılan desteklerden dolayı hayırseverlere teşekkür ederek, devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan çalışmaların güzel neticeler verdiğini söyledi. Şahin, “Beldemizin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak. Eğitime yapılan katkıları sürekli vurguluyoruz. Bu eğitim tesislerinde, gençlerimizin ve öğretmenlerimizin gösterdikleri performans sayesinde Türkiye’nin geleceğine katkı sağlanacağına inanıyorum.” dedi.

Başkan Genç ise eski ilköğretim binasıyla uğraşmanın zor olduğunu vurgulayarak, belediyeye ait 11 dönümlük araziyi, imar değişikliği yoluyla okul yapılacak hale getirdiklerini anlattı. Genç, “Belediye olarak elimizden geldiğinizce eğitime katkı sağlayacağız. Hayırseverlerin de destekleriyle binayı üç yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Muğla İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gürbüz Karabulut da, “Bu ilimizdeki 82. okul protokolü oluyor. Eğitime toplamda 97 milyon liralık katkı sağlanacak.” dedi.

Vali Şahin`in Başkan Önder Genç’e rozet taktığı ve teşekkür belgesi verdiği törene Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Üğe de katıldı.