Moskova`da İftar Çadırı Kuruldu

Rusya`nın başkenti Moskova`da ilk kez 6 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin teşebbüsüyle kurulan iftar çadırı, bu yıl da kapılarını konuklarına açtı.

Moskova`nın Zafer Parkı`ndaki camiinin avlusunda kurulan iftar çadırı, bugün resmi açılışla hizmet vermeye başladı. Her gün değişik kültür programlarına sahne olacak iftar çadırının açılış törenine Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Müslüman ülkelerin büyükelçileri, Ortodoks ve Yahudi din adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Diyanet Başkanlığı`nın Ramazan ayında Moskova`ya görevlendirdiği imam Necmi Dünya`nın Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, bu yıl Moskova`da 6`ıncı kez iftar çadırı kurulduğunu söyledi ve Moskova Belediyesi`ne çadırın kurulmasına yaptığı katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. İHA`ya açıklamalarda bulunan Necmi Dünya, "Dünyanın değişik coğrafyalarında olduğu gibi Moskova`da da Ramazan coşkuyla kutlanıyor. Ben Ramazan ayıboyunca Moskova Merkez Camii`nde görevlendirildim. Teravih namazlarında cami dolup taşıyor. Sabah ve diğer namazlarda da cami çok kalabalık. Dolayısıyla Moskova`da böyle bir Ramazan ortamı oluştuğuna çok sevindim" diye konuştu.

Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Ruşen Abbasov ise, "Bugün toplandığımız iftar çadırı için Ankara Büyükşehir Belediyesi`ne borçluyuz. Çünkü ilk önce Ankara Büyükşehir Belediyesi bize bunu öğretti ve her yıl bu geleneği devam ettiriyoruz. Çadırda her gün 600 kişiye iftar yemeği vereceğiz" dedi.

Bu arada, 21 Ağustos`ta iftar çadırında Türkiye Günü düzenleneceği bildirildi

Kaynak: İHA