Hayırseverler Devletle Yarışıyor

Muğla, Türkiye genelinde 2003 yılında başlatılan Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyasında Antalya’dan sonra ikinci sırada yer aldı.

Hayırseverler Devletle Yarışıyor
8 yılda, devlet ve vatandaş katkısı olarak eğitim yatırımı 213 milyon 550 bin 745 TL olurken, 1998 derslik, 8 çok amaçlı salon, 8 öğrenci pansiyonu, 2 atölye, 6 spor salonu yapımını gerçekleştirildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Karabulut, “2003-2010 yılları arasında Valiliğimiz (İl Özel İdaresi) Muğla’ya 55 milyon 125 bin 745 TL yatırım yaparak 821 derslik, 8 çok amaçlı salon, 3 öğrenci pansiyonu, 1 spor salonu, 3 öğrenci pansiyonu, 1 spor salonu kazandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı da aynı dönemde Muğla’ya 62 milyon 750 bin TL yatırım yaparak 236 derslik, 4 öğrenci pansiyonu, 3 spor salonu, 2 atölye kazandırdı. Buna karşılık, hayırsever yurttaşlarımız 95 milyon 675 bin TL harcama yaparak 941 derslik, 1 öğrenci pansiyonu, 2 spor salonu yapımını üstlenmiş bulunuyor. Hayırseverlerin 8 yıla sığdırdıkları 95 milyon 675 TL’lik yatırımın 53 milyon 250 bin TL’lik bölümü tamamlanmış ve kullanılır durumdadır. 36 milyon 325 TL’lik bölüm için ise Valiliğimiz ile yurttaşlarımız arasında yeni protokoller yapılmış durumda. 6 milyon 100 Bin TL’lik bölümde ise inşaat devam ediyor” dedi.YEREL YÖNETİMLER DE KATKI VERDİEğitim sevdalısı hayırseverler yanında sivil toplum örgütleri ile yerel yönetimler de eğitime çok ciddi katkıda bulundu. Muğla’da STK’larda, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf Kefalet Kooperatifi, Fethiye Esnaf Odası, İMEAK Marmaris Deniz Ticaret Odası, İMEAK Fethiye Deniz Ticaret Odası. Yerel Yönetimlerde ise Fethiye Belediyesi ile Fethiye Seki, Ölüdeniz, Kemer, Kumluova, Karadere, Karaçulha belediyeleri, Marmaris Bozburun ve Bodrum Yahşi Belediyeleri ve Muğla merkez Bayır Belediyesi. Muhtarlıklarda Fethiye Ortaköy ve Kargı Muhtarlıkları.ÜNLÜ İSİMLER DE VARMuğla’da 2003-2010 yılları arasında eğitime katkıda bulunanların başında Bodrum’da 6 ayrı yatırım ile Şevket Sabancı, 2’şer yatırımla Vedat Türkmen gelirken, yine 2’şer yatırımla Milas’ta Dr. Mete Ersoy, Datça’da Kazım yılmaz ve Marmaris’te Halıcı Ahmet Urkay geliyor. Ardından Fuat Ertan, Veysel Oktay, Türdü Ailesi, Hacı Ali Akın, Halil İbrahim İper, Demircan Koç, Vedat Türkmen, Süleyman Öztürk, Cahit Güneyman, Yüksel Çağlar, Fatma Mahinur, Cemal Uslu, Sadık Göçen, Binali Pellegrini, Ahmet Nazif Zorlu, Salih Zeki Gür, Dr. Ahmet Sabahattin Akyüz, Ali Haldun Bora, Mustafa Kızıloğlu, Demir Topal, Gülsevim Kaynak, Levent Güçlü, Mehmet Durmaz, Remzi Ozan, İlyas Sarıkaya, Ayşe Şahin, Ali Döğer, Sudi Özkan, Serdar Bilgili, Ahmet Gençağaoğlu, Abdurrahim Tuna.SİYASİLER EĞİTİME OMUZ VERDİEğitime katkı veren şirketlerde, Gençalioğlu Turizm, Yazıcı Demir Çelik Trizm, Öztaş Turizm, Çağdaş Şirketler Gurubu, Talisman Turizm Ticaret (Sabahat Cumbul), Emrağ İnşaat, Eski Yapılar İnşaat Turizm, Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Ticaret, İ.T.S. İthalat İhracat, NTF Ticaret (İlker Akar) şeklinde sıralanıyor. Bir de siyasiler var; CHP Milletvekili adayı Emrah Doğu, AK Parti Belediye Başkan adayı Doğan Tugay (Marmaris Liman İşletmeleri A.Ş.) ve AK Parti eski Muğla Milletvekili Hasan Özyer (Özyer A.Ş.) de Muğla’daki eğitim yatırımlarına katkı sağlayan isimler arasında yer aldı.
Kaynak: İHA