Caferilik Araştırma Merkezi`ne Övgü

Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan Caferilik Araştırma Merkezi (CAMER), yapacağı faaliyetleri anlattı.

Caferilik Araştırma Merkezi`ne Övgü
Katılımcılar, Caferilik Araştırma Merkezi`nin çok önemli görevler üstleneceğini söyledi.

Tanıtım toplantısına Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Selcuk Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, akademiysen ve Caferi imamlar katıldı.

Merkez hakkında bilgi veren CAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kiyasettin Koçoğlu, merkezin amacının Türkiye’de kültür ve düşünce tarihi içerisinde Caferiliğin yerinin bilgi ve belgelere dayalı olarak tespit etmek olduğunu söyledi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, henüz yeni kurulmuş olan üniversitenin hızla geliştiğini belirtti. Rektör Yılmaz, bu merkezin açılmasına büyük bir önem verdiklerini, amaçlarının Caferi mezhebinin en iyi şekilde tanıtılması olduğunu söyledi.
Iğdır Üniversitesi`nin hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Iğdır Valisi Amir Çiçek ise “Üniversitemizin böylesi çalışmaları bizleri mutlu etti. Iğdır’da Üniversitesi`nin Caferilik ile ilgi yapacağı akademik çalışmaları büyük bir eksikliği tamamlayacaktır. Bu çalışma bölgemize ve Türkiye’mize büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalışmada kardeşlik ve birlik beraberlik vardır. Ülkemiz, bütün inançları ve farklıklıların yaşandığı bir zenginliktir.” dedi.