Bilgin Balanlı hâkim karşısına çıkıyor

Balyoz davası olarak bilinen ve halen YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı' nın da sanıkları arasında yer aldığı dava bugün başlıyor. Dava kapsamında ilk kez muvazzaf bir Orgeneral sivil mahkemede yargılanacak.

Bilgin Balanlı hâkim karşısına çıkıyor
Eskişehir’de Emekli Albay Hakan Büyük’ ün evinde yapılan aramadü ele geçirilen ve Balyoz Darbe Planı’nın devamı niteliğinde olduğu öne sürülen belgeler ile ilgili soruşturma kapsamında eski Hava Harp Okulu Komutanı ve halen YAŞ üyesi olan Org. Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu 10’u General rütbesinde 21 kişi tutuklanmıştı. İkinci Balyoz iddianamesinde sanıklar hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. İddianamede Org. Bilgin Balanlı için, “Balyoz Güvenlik Harekat Planı” kapsamında hava kuvvetleri unsurlarınca hazırlanan “Oraj Hava Harekat Planı”nda, sıkıyönetim görevlerinde kullanılacak personel olarak vazifelendirdiği iddiası yer alıyordu. Söz konusu soruşturmaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün Silivri Cezaevi’nde bulunan 10. Ceza" href="https://www.beyazgazete.com/agir-ceza.html">Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dava kapsamında Türkiye tarihinde ilk kez muvazzaf bir orgeneral sivil mahkemede hakim karşısına çıkacak.

İddianamedeki general Sanıklar

Orgeneral Bilgin Balanlı, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tümgeneral Bülent Günçal, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral İsmail Taş, Tümgeneral Mehmet Eldem, Tümgeneral Mustafa Erhan Pamuk, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş Korgeneral Turgut Atman