Bartholomeos: Sümela`da İkinci Kez Ayin Yapmaktan Çok Memnunuz

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Sümela Manastırı’nda ikinci kez ayin yapabildikleri için çok memnun olduklarını söyledi.

Bartholomeos: Sümela`da İkinci Kez Ayin Yapmaktan Çok Memnunuz

Bartholomeos, Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı`ndaki ayinin ardından, çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, “Buraya ikinci kez geldiğimiz için hepimiz çok memnunuz. Her şeyden önce Yüce Allah’a şükrediyoruz. Bu, bizim için büyük bir nimettir. Ve gördüğüm kadarıyla yalnız Hristiyanlar değil, Müslüman kardeşlerimiz de Meryem Ana’ya büyük saygı gösteriyorlar. Ve buraya gelerek adaklarını yapıyorlar. Meryem Ana, hepimize cevap ve karşılık veriyor. İnşallah seneye de üçüncü kez geliriz, çok memnunuz.” dedi.

Sümela Manastırı’nın 4. asırda yapıldığına işaret eden Bartholomeos, “Çok çok eski bir ibadet yeridir. Asırlar boyunca yalnız Hristiyan imparatorlar değil, Osmanlı padişahları da burayı koruma altına almıştır. Kısacası Allah’ın yeridir. Onun için hepimiz, devlet makamları, yerel yöneticiler, dini makamlar ve biz müminler burasını korumalıyız.” diye konuştu.

Bartholomeos, böylesine tarihi bir ibadet yerinin Karadeniz’de bulunmasının da bölge için önemli bir nimet olduğunu kaydetti. Bartholomeos, `Dünyada ekonomik kriz var, bunun için de dua ettiniz mi?’ sorusuna da “Ettim. Barış için dua ettim.” cevabını verdi.

Daha sonra manastırdan ayrılan Bartholomeos, yol kenarlarından çiçek topladı. Bartholomeos, yol üzerinde kemençe çalan Necdet Çoban’ın kendisi için söylediği atma türküyü dinledi ve kemençeciye para verdi.