Murat Karayılan yakalandı

Bölücü örgütün terörist elebaşlarından Murat Karayılan'ın İran tarafında yakalandığı öne sürülüyor. TRT, 'Karayılan yakalandı' dedi PKK yalanladı! İşte Murat Karayılan'ın yakalandı herinden son detaylar...

Murat Karayılan yakalandı
Murat Karayılan yakalandı. Murat Karayılan İran'da yakalandı, TRT Murat Karayılan yakalandı haberi, son dakika, Murat Karayılan yakalandı, Murat Karayılan yakalandı en son haberler, Murat Karayılan yakalandı mı? Murat Karayılan yakalandı haberi TRT, son dakika Murat Karayılan yakalandı, flaş flaş flaş Murat Karayılan yakalandı, Murat Karayılan en son haberleri, Murat Karayılan kimdir, Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan yakalandı,

TRT Haber kanalının dün öğlen (14.08.2011) saatlerinde Türkiye’yi hareketlendiren bir iddia geldi. TRT Haber, PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan’ın İran tarafında yakalandığı haberini flaş geçti. Ancak Türkiye ve İran kaynakları haberi doğrulamazken, PKK’dan da jet yalanlama geldi. Dün saat 14.42’de TRT Haber, PKK Terör örgütünün Kandil’deki lideri Murat Karayılan’ın İran tarafından yakalandığını iddia etti.

Flaş geçilen haberin hemen ardından TRT Türk, Tahran’daki muhabiri Hakan Çelik’e bağlandı. Ancak Hakan Çelik, Karayılan’ın yakalandığı iddiasına ilişkin resmi veya gayriresmi düzeyde doğrulanmadığını bildirdi. İran Büyükelçisi de haberi teyit edemeyeceklerini bildirdi. Türk kaynaklar da haberi doğrulamadı. Bunun üzerine TRT Haber Karayılan’ın yakalandı iddialarının resmi kaynaklarca doğrulanamadığını açıkladı.

Fırat’tan yalanlama haberi

Fırat Haber Ajansı’na bilgi veren PKK kaynakları Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı. Ajansa konuşan PKK kaynakları “Türk devletinin Kandil’e yönelik işgal operasyonu girişimi ve PKK yöneticilerine yönelik suikast tartışmalarının sürdüğü bir sırada TRT tarafından yapılan haberin dikkat çekici olduğunu” belirtti. Ajans 17.00 itibarıyla yalanlama haberini flaş geçti.

İçişleri Bakanı Şahin: Karayılan'ın yakalandığına dair bilgi gelmedi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddialarıyla ilgili "Bunu iddia sahiplerine ya da iddianın kaynağına sorabilirsiniz. Biz de henüz öyle birşey yok' yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Edremit'teki Valilik konutunda, TRT 6'nın 'İftar Zamanı' programına konuk oldu. Bakan Şahin, buradaki söyleşinin ardından Valilik tarafından Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan iftar çadırına gitti.

Burada gazetecilerin, terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı iddialarına yönelik sorusuna Bakan Şahin, 'Bunu iddia sahiplerine ya da iddianın kaynağına sorabilirsiniz. Biz de henüz öyle birşey yok' yanıtını verdi.

Bakan Şahin daha sonra iftar çadırında vatandaşlarla sıraya girerek, yemeğini aldı.

Öte yandan Van'da bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da Mehmetçikle iftar yapmak üzere sınır birliğine gittiği bildirildi.

Murat’lar mı karıştı?

Haberin Türk ve İran kaynaklarınca doğrulanmaması ve PKK tarafından yalanlanması, iddianın bir isim karışıklığı olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. İran Devlet televizyonu, Ağustos başında Irak’tan gelerek İran’ın içine sızan ve sabotaj eylemleri yürüten 7 kişilik PJAK grubuna yönelik yapılan operasyonu duyurmuş, operasyonda 3 örgüt üyesinin öldürüldüğünü diğerlerinin canlı olarak yakalandığını bildirmişti. Operasyonun Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde ve istihbarat birimleri tarafından gerçekleştiği aktarılmıştı. Haberde, grubun başında kod adı Cemil olan Murat Karasaç adlı Türkiye vatandaşı bir kişinin olduğu açıklanmıştı. Operasyonda öldürülen Karasaç’ın geçmiş yıllarda bir imam ve bir sivil vatandaşın öldürülme olayına karıştığı belirtilmişti. 29 Temmuz’da İran’ın Türkiye’ye doğalgaz taşıyan boru hattını sınıra yakın bölgede patlatan kişilerin de bu grubun üyesi olduğu kaydedilmişti. TRT haberin duyurduğu iddia sahiplerinin Murat Karasaç’la, Murat Karayılan’ı, kod ismini ise Cemil Bayık’la irtibatlandırmış olabileceği belirtiliyor.

Kardeşi: Biz duymadık

PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın İran’da yakalandığı iddiası memleketi Şanlıurfa’da büyük yankı uyandırdı. PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nın yalanladığı haber sonrası gazetecilerin ulaştığı Murat Karayılan’ın kardeşi de konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi. Birecik’in Konak Köyü Sakaltutan Mezrası’nda yaşamını sürdüren, aynı zamanda BDP’nin İl Genel Meclis Üyesi olan Bozan Karayılan, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, “Bu konuda bir şey duymadım. Şu anda köydeyim ve televizyondan böyle bir haber geçtiği söylendi. Başka da bilgim yok” dedi. Şanlıurfalı olan Karayılan, 1979 yılında örgüte katılıp, bölgede faaliyet yürüttükten sonra 1980 yılında Suriye’ye geçmişti. Uzun yıllardır örgütün lider kadrosunda yer alan Karayılan, aynı zamanda KCK Yürütme Konseyi’nin de başkanlığını yapıyor. İran ordusu son dönemde PJAK’a yönelik operasyonlarını sıklaştırmıştı. Hatta İran askerlerinin Irak topraklarına girdiği iddia edilmişti. Haber ajansları, Temmuz ortasından bu yana Devrim Muhafızları’yla PJAK militanları arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda PJAK’lının öldürüldüğünü duyurdu. Çatışmalarda İran askerlerinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Hatta İran Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada, çatışmalar sırasında yaşanan bir patlamada General Abbas Asemi isimli komutanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

HEDEFTEKİ İLK 3 PKK’LI

KOD ADI CEMAL

Murat Karayılan

Cemal kod adlı Karayılan, örgüte 1979 yılında katıldı. 1954 Şanlıurfa, Birecik doğumlu. Silahlı mücadelenin ön planda olmasını savunan ‘tutucu’ kanadın lideri. Öcalan’ın yakalanmasından sonra örgüt içindeki etkinliğini artırdı. Yüksekokul makine bölümü mezunu. Uzun süre Şanlıurfa civarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül’de Suriye’ye kaçtı. KCK’nın liderlerinden Avrupa’da yaşayan Zübeyir Aydar ile birlikte hareket ediyor. Karayılan Kandil’de gazeteci Hasan Cemal’e geçtiğimiz ay verdiği röportajda “2011 çözüm yılı olmalı, bunu gerçekleştiren lider tarihe geçer” demişti.

18 KURUCUDAN BİRİ

Cemil Bayık

1951 Elazığ Hazar doğumlı. Cuma kod adlı Bayık, PKK’nın Fis toplantısı sonrası 18 kurucusundan biri. Örgütün askeri kanadı ARGK’nın eski lideri. PKK’nın İran bağlantılarını sağlıyor. Murat Karayılan ile güç mücadelesi içinde. Silvan’da 13 askerin şehit olduğu olayın emrini veren kişi olarak biliniyor. Bayık Silvan olayı sonrası Öcalan’a çatmış ve “İmralı’da konuşulan PKK’nın tasfiyesidir” demiş ve Öcalan" href="https://www.beyazgazete.com/abdullah-ocalan.html">Abdullah Öcalan’ın devletle anlaştığını iddia etmişti.

KONSEY ÜYESİ

Duran Kalkan

1954 Adana Tufanbeyli doğumlu. Ankara Üniversitesi mezunu. Kod adı Abbas. PKK başkanlık konseyi üyesi. 2005’te Karayılan’a yönelik suikast girişiminde bulundu. 27 Kasım 1978’de PKK’nın kuruluş kongresine kurucu üye olarak katıldı. Konferanslar sonrasında teyplere kaydedilen Öcalan’ın konuşmalarını kitaplaştırdı. 1987’de Avrupa’ya gitti. 1988’de Almanya Dusseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi’nce yargılandı. Selahattin Erdem takma ismi ile 5 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olup Suriye’ye döndü. Kalkan halen, KCK yürütme konseyi üyesi. Örgüt içinde kendi gücünü oluşturmaya çalıştığı iddia ediliyor.

TRT Haber, terör örgüt elabaşılarından Murat Karayılan'ın İran tarafında yakanadığını iddia etti.

PKK'dan haberle ilgili jet yalanlama geldi. Fırat Haber Ajansı'na bilgi veren PKK kaynakları Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı. Ajans 17.00 itibarıyla yalanlama haberini flaş geçti. TRT Türk Tahran’daki muhabiri Hakan Çelik’e bağlandı. Hakan Çelik de Karayılan’ın yakalandığı iddiasına ilişkin resmi veya gayriresmi düzeyde doğrulanmadığını bildirdi. İran Büyükelçisi de haberi teyit edemeyeceklerini açıkladı.

4 gün önce PJAK açıklama yapmıştı

Son olarak dört gün önce Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan İran'ın, PKK'nın ülkedeki uzantısı PJAK'a yönelik operasyonlarını durdurduğunu belirterek “Eğer İran saldırılarını tekrar başlatmazsa tarafımızdan saldırı olmayacak” demişti.

İran'ın operasyonlarını sürdürmesi durumunda bu kez PJAK militanlarının yerine PKK'lıların devreye gireceğini belirten Karayılan, "Kandil bölgesinde artık sınır üzerinde PJAK olmayacaktır. Bu İran’ı yeni bir saldırıya tahrik etmemek için tek taraflı olarak alınmış bir tedbirdir ve umarım İran tarafından da dikkate alınacaktır. Bu aşamadan sonra İran tekrar saldırılarını başlatırsa, artık sadece PJAK değil, PKK olarak devreye girmek durumunda kalacağız” ifadesini kullanmıştı.

ak Devlet televizyonu Ağustos başında sabotaj eylemleri yürüten 7 kişilik PJAK grubuna yönelik yapılan operasyonda grubun başında kod adı Cemil olan Murat Karasaç adlı Türkiye vatandaşı bir kişinin olduğunu açıklamıştı. TRT haberin duyurduğu iddia sahiplerinin Murat Karasaç'la, Murat Karayılan'ı, kod ismini ise Cemil Bayık'la irtibatlandırmış olabileceği öne sürüldü.

TRT Türk Tahran’daki muhabiri Hakan Çelik’e bağlandı. Hakan Çelik de Karayılan’ın yakalandığı iddiasına ilişkin resmi veya gayriresmi düzeyde doğrulanmadığını bildirdi.

İran Büyükelçisi de haberi teyit edemeyeceklerini bildirdi.

TRT'den açıklama

TRT Haber saat 14.42 itibariyle Karayılan'ın yakalandı iddialarıının resmi kaynaklarca doğrulanamadığını açıkladı.

Muratlar mı karıştı?

İran Devlet televizyonu, ağustos başında Irak’tan gelerek İran’ın içine sızan ve sabotaj eylemleri yürüten 7 kişilik PJAK grubuna yönelik yapılan operasyonu duyurmuş, operasyonda 3 örgüt üyesinin öldürüldüğünü diğerlerinin canlı olarak yakalandığını bildirmişti.

Operasyonun Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde ve istihbarat birimleri tarafından gerçekleştiği aktarılmıştı.

Haberde, grubun başında kod adı Cemil olan Murat Karasaç adlı Türkiye vatandaşı bir kişinin olduğu açıklanmıştı. Operasyonda öldürülen Karasaç’ın geçmiş yıllarda bir imam ve bir sivil vatandaşın öldürülme olayına karıştığı belirtilmişti.

29 Temmuz’da İran’ın Türkiye’ye doğalgaz taşıyan boru hattını sınıra yakın bölgede patlatan kişilerin de bu grubun üyesi olduğu kaydedilmişti.

TRT haberin duyurduğu iddia sahiplerinin Murat Karasaç'la, Murat Karayılan'ı, kod ismini ise Cemil Bayık'la irtibatlandırmış olabileceği belirtiliyor.

PKK'dan anında yalanlama

PKK'dan haberle ilgili jet yalanlama geldi.

Fırat Haber Ajansı'na bilgi veren PKK kaynakları Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı.

Ajansa konuşan PKK kaynakları "Türk devletinin Kandil'e yönelik işgal operasyonu girişimi ve PKK yöneticilerine yönelik suikast tartışmalarının sürdüğü bir sırada TRT tarafından yapılan haberin dikkat çekici olduğunu" belirtti.

Ajans 17.00 itibarıyla yalanlama haberini flaş geçti.

Kardeş Karayılan: "Birşey duymadık"

Gazetecilerin ulaştığı Karayılan'ın kardeşi de konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.

Birecik'in Konak Köyü Sakaltutan Mezrası'nda yaşamını sürdüren, aynı zamanda BDP'nin İl Genel Meclis Üyesi olan Bozan Karayılan, kendisine telefonla ulaşan Doğan Haber Ajansı muhabirine, "Bu konuda bir şey duymadım. Şu anda köydeyim ve televizyondan böyle bir haber geçtiği söylendi. Başka da bilgim yok" dedi.

Karayılan kimdir?

1954 Birecik doğumlu olan Murat Karayılan, PKK Terör Örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal. Şu anda örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu olan Karayılan, uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçmıştı.

Murat Karayılan yakalandı

İÇİŞLERİ BAKANINDAN 'KARAYILAN' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddialarıyla ilgili, "Onu iddia sahiplerine, iddianın kaynağını sorun, onlar daha iyi bilir. Bize ulaşan herhangi bir bilgi yok." dedi.

Van'da vatandaşlarla bir iftar programına katılan Bakan Şahin, gazetecilerin, PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiaları ile ilgili sorusu üzerine, "Onu iddia sahiplerine, iddianın kaynağını sorun, onlar daha iyi bilir. Bize ulaşan herhangi bir bilgi yok." dedi.

İran Haber Ajansı, terör örgütü PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığını duyurmuş; ancak terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan PKK kaynakları, haberleri yalanlamıştı.