Mobilyada Yeni Trend Çevrecilik

Hitit Şirketler Grubu Başkanı Yakup Altınöz, mobilyada yeni anlayışın çevrecilik ve yenilikçilik olduğunu belirtti.

Mobilyada Yeni Trend Çevrecilik

Gazetecilerle buluşmasında, mobilyanın günü ve geleceğine dair fikirlerini paylaşan Altınöz, mobilyada yeni trendin doğal malzemeden olacağını, çevreci olacağını ifade etti. Altınöz, çevrecilik konusunda mobilyanın tutkalından, kumaşına, süngerinden medefesine ve suntasına kadar her şeyin çevreye duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Bursa’da, mobilye sektöründe 45 yıllık deneyimi ile tanınan Hitit Şirketler Grubu Başkanı Yakup Altınöz, ofis mobilyasında ezber bozduklarını belirterek, “Mobilya sektöründe 45, ofis mobilyasında ise 25 yıllık deneyimimiz ile sektörde hizmet veriyoruz. 1985 yılından itibaren ürettiğimiz ofis mobilyaları ile ofislere ayrıcalık katıyoruz. Müşteri odaklı bir anlayışla birbirinden farklı ve doğal malzeme kullanılarak üretilmiş çevre dostu ofis mobilyaları ile hizmet vermekteyiz.” dedi.


‘ÇIRAKLIĞINI YAPMADIĞIN İŞİN USTALIĞINA SOYUNMA’
İşte başarılı olmanın sahiplenme ile doğru orantılı olduğuna değinen Altınöz, “Bir insan, işini yaparken sahiplenmeli, ben 45 yıldır fiilen bu işin içindeyim. Çıraklığı da dahil her kademesinde iş yaptım. ‘Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma’ prensibi ile işimin her kademesinde severek çalıştım.” diye konuştu.

İnsan sağlığına zararlı malzemeden kaçındıklarını anlatan Yakup Altınöz, “Üretilen mobilyalar, hepsi özel tasarım olup çevreye duyarlı imal edilmekte. Mobilyalarımızın hepsi doğal malzemeden yapılmakta. Ürünlerde artık kanserojen maddesi içermeyen E1 tutkalı kullanıyoruz. Bu nedenle sadece Türkiye değil, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Balkanlara ürün satabilmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Mobilyada yeni trendin çevreye duyarlılık olduğunun altını çizen Yakup Altınöz, “Mobilyada artık yeni trend doğal malzemeden olacak, çevreci olacak. En önemli şey insan hayatıdır. İnsan hayatını etkileyen en büyük faktörlerden biri de çevredeki sağlığa zararlı ürünler. Rastgele alınan mobilyada E1 tutkalı yok. Bu da eve kanserojen madde içeren mobilya koymak demektir.” şeklinde anlattı.

Mobilya ithalatında çevreci konuya tam olarak özen gösterildiğinden emin olmadığının altını çizen Altınöz, “Mesela Amerika polyester iplik kullanan bir atleti dahi almıyor ama bizler buna pek dikkat etmiyoruz. Çevrecilik konusunda ayrıca mobilyanın tutkalından kumaşına, süngerinden medefesine ve suntasına kadar her şeyin de çevreye duyarlı olması lazım. Ayrıca, estetik ve yenilikçi olması çok önemli.” şeklinde sözlerini tamamladı.