Hatay’a Katlı Otopark Yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Askeri Hastane bölgesinde inşa edilecek 3 katlı ve 312 araç kapasiteli otopark için 7 eylülde yapım ihalesine çıkıyor.

Otoparkın üstü pazar yeri olarak kullanılacak.
Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Gaziemir Semt Garajı`nı hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı’nı da hayata geçirerek vatandaşların hizmetine sunacak. Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki ikinci katkı otoparkı da Hatay 100 Sokak’a yapabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Modern binaları ve çevre düzenlemeleri ile bu otoparkların, yapıldıkları bölgeye hareket getirmeleri bekleniyor.
Hatay Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde oluşturulacak Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, 2 bin 933 metrekarelik alanda inşa edilecek. 3 katlı olarak projelendirilen otopark toplam 312 araç kapasiteli olacak. Eğimli bir arazi üzerinde oluşturulacak otopark, yol kotuna göre dizayn edilecek ve en üstündeki alan pazar yeri olarak kullanılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köprü Mahallesi Misaki Milli İlköğretim Okulu yanındaki 8 parselde toplam 3 bin 351 metrekarelik alanda da yine katlı otopark yapacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ile Alsancak Hocazade Camii karşısı, Alaybey, Evka 3, Çiğli, Ulukent ve Üçkuyular katlı otoparkları için de çalışmalarını sürdürüyor.