Gönül Sofrası Göçmenler`de Kuruldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi`nin Karlıtepe ve Yenidoğan mahallelerini birleştiren Göçmenler Sokak`ta gerçekleştirdiği "Gönül Sofraları" açık hava iftarına üç bini aşkın kişi katıldı.

Gönül Sofrası Göçmenler`de Kuruldu
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı`nın "Gönül Sofraları" adını verdiği iftarları vatandaşların geniş katılımıyla geçiyor. Gönül Sofraları açık hava iftarı dün de Karlıtepe ve Yenidoğan mahallelerini birleştiren Göçmenler Sokak`ta gerçekleşti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Şirin Ünal, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, belediye başkan yardımcıları ve AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Avukat İsmail Ergüneş`in de katıldığı sokak iftarındabelediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. Vatandaşlardan büyük ilgi gören iftar öncesi tasavvuf müziği dinletisi düzenlendi. Ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtı. İftar öncesi vatandaşlara seslenen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bu güne kadar sokak iftarlarına yaklaşık 30 bin kişinin üstünde bir kitlenin katıldığına dikkat çekerek, "Gönül Sofralarımıza gösterilen ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Birlik ve beraberliğin encanlı kanıtı olan bu gönül sofraları ilçemizde her zaman daim olsun`` dedi

Gaziosmanpaşa Belediyesi bahçesinde düzenlenen açık hava etkinlikleri dün de şiir gecesi ve konser ile devam etti. Büyük ilgi gören gecede sahne alan İbrahim Sadri şiirleriyle ve Yücel Arzen de seslendirdiği şarkılarla duygu dolu anlar yaşattılar. Belediye bahçesinde kurulu platformda coşkulu ve kalabalık bir seyirci kitlesi önünde sahne alan İbrahim Sadri ve Yücel Arzen, kendi şiirleri ve bestelerinden örneklere de yer verdikleri gecede Gaziosmanpaşalılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Mevlana Mahallesi etkinlik alanında kurulu platformda da çocuklara yönelik meddah, şişme maskot şov ve akrobasi gösterilerinin yer aldığı çeşitli Ramazan eğlenceleri sergilendi. Vatandaşlar gece boyunca etkinlik alanlarında kurulan Osmanlı mimarisinden esinlenilmiş satış dükkanlarında alışveriş yapma fırsatı da buldular.
Kaynak: İHA