Burhan Kuzu Edirne`de

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.

Burhan Kuzu Edirne`de
Dr. Burhan Kuzu, AK Parti`nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Edirne teşkilatının verdiği iftar yemeğine katıldı. Kuzu, Türkiye`de asker ve sivil dengesinin normalleştiğini söyledi.

Burhan Kuzu, AK Parti`nin 10`ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Edirne`ye geldi. Partinin kurulduğu günden buyana yapılan çalışmaları anlatan Burhan Kuzu, Türkiye`de demokrasinin normalleştiğini söyledi. 27 Nisan e muhtırasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın dik durulacağı mesajını verdiğini belirten Kuzu, "Genel başkanımız Genelkurmay Başkanlığı`na açık ve net olarak bizim emrimizde çalışan bir kurumsun mesajı verdi. 2007 yılındaki 26 maddelik anayasapaketi geçmemiş olsaydı Türkiye`de demokrasi bitmişti. Sağduyu sayesinde batı düzeyinde bir demokrasinin yolu açılmış oldu. Türkiye`de yargı normalleşiyor. Asker sivil dengesi normalleşiyor. Herkes kendi işine bakıyor. Asker askerliğini sivil sivilliğini yapacak" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemelerini sebebi ne olursa olsun doğru bulmadıklarını söyleyen Kuzu, "Türkiye bir taraftan terörle mücadele ediyor. Siz gerçekten bu kadar duyarlıysanız, 13 şehidin geldiği zaman gitmeniz gerekirdi. Ama Ergenekon`dan yargılanan subaylar çıkmazsa biz burada yokuz derseniz çekip gitmiş olursunuz. Biz bu gidişi doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarının henüz başlamadığını söyleyen Burhan Kuzu, uzlaşma komisyonunda kimlerin yer alacağının henüz netleşmediğini söyledi. Kuzu, "Diğer siyasi partilere Ekim ayından sonra Başbakanımız bir ziyarette bulunacak. Partimiz içerisinde Ömer Çelik başkanlığında bir heyet çalışıyor. Uzlaşma komisyonu Türkiye`nin yabancı olduğu bir komisyon tipi değil. 17 sene çalıştı bu komisyon. Bunun için bir süre vermem ama 1 yıldan önce bitmez. Çünkü üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıylagörüşülecek. Elde metinler var bunlar harmanlanacak. Bunlar aşılır ama mesele samimi olarak masaya oturmak" diye konuştu

PKK`nın son dönemlerde asker kaçırma ve polise yönelik eylemlerinin sorulması üzerine Kuzu, "PKK 1990 lı yıllarda da bu tur olaylar yapıyordu. Kürtlerin hakkını korumak için yollara düştüm diyemez, böyle bir şeyde yok zaten, PKK bir taşeron kuruluş, yani istiyor ki Güneydoğu meselesi çözülmesin. BDP de kandilin yolunda hareket ediyor" dedi.

Kuzu, yemin etmeyen milletvekillerin durumun sorulması üzerine de, "Bizim iç tüzüğümüze göre 5 bileşim gelmediği zaman milletvekilliği düşer. Meclis açıldıktan sonra Başkan bunu takip eder. Bunun düşmesi de meclisin çoğunluk kararına bağlı, uzun süre gitmez o iş 4 sene yemin etmeden olmadan zaten, sanırım Ekim ayından itibaren gelirler" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA