Siirt Müftülüğü`nden İftar Yemeği

Siirt Müftülüğü, Diyanet Vakfı ve Sancaklar Vakfı`nın iş birliğiyle daha çok yoksul vatandaşların davet edildiği bir iftar yemeği verdi.

Siirt Müftülüğü`nden İftar Yemeği
Bu yıl Ramazan teması olarak ele alınan komşuluk ilişkisine uygun olarak her cami çevresinden, camiye komşu olan 5 kişi davet edildi. Cami çevrelerinden davet edilenler Müftülük personelinin araçları ile camilerden alınıp iftar yemeğine getirildi. Kur`anı Kerim okunarak başlanılan iftar yemeğine yaklaşık 600 kişi katıldı. Bilek Tesisleri`nde verilen iftar yemeğinde konuşan Müftü Faruk Arvas, "Rahmet ve fazilet ayını idrak ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bir konuya dikkatçekiyor. Bu yıl içinde komşuluk konusu belirlenmiş. Biz de bu konuya uygun olarak her cami çevresinden cami görevlilerimizin belirlediği camiye komşu beş kişi davet ettik. Komşusu aç yatarken tok yatanı kabul etmeyen bir din anlayışımız vardır. Bizleri burada, bu havuzun başında bir araya getiren Allah`tan cennette Kevser`in başında da bir araya getirmesini diliyorum" dedi

Müftü Arvas iftar yemeğinin düzenlenmesinde kendilerine maddi destek sağlayan Sancaklar Vakfı`na da teşekkür etti. Yemeğe katılanlar arasında Vali Musa Çolak, milletvekili Osman Ören, Belediye Başkanı Selim Sadak, Vali Yardımcısı Orhan Burhan, Emniyet Müdürü Recep Güven, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı.
Kaynak: İHA