İngiliz polisleri her yere büyük resimlerini astı

Ev ev arama yapan polisler sadece başkentte 1200 kişiyi gözaltına aldı, yağmalanan mallara el koydu.

İngiliz polisleri her yere büyük resimlerini astı
Ev ev arama yapan polisler sadece başkentte 1200 kişiyi gözaltına aldı, yağmalanan mallara el koydu.

İngiltere’de geçen hafta bir göçmenin polis kurşunuyla öldürülmesiyle yaşanan olaylar ardından polis, kimliklerini tespit ettiği yağmacıları tek tek yakalıyor. Evlerin kapılarını koçbaşlarıyla kırarak sabahın erken saatlerinde isyandan faydalanan yağmacıları yakalayan polis ülke çapında 1700’den fazla kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Evlere yapılan baskınlarda polis başta dev ekranlı televizyon ve iPad gibi elektronik cihazlar olmak üzere çalınan ayakkabı, elbise ve beyaz eşyaları ele geçirdi. Başkent Londra’da yakalanan 1200 kadar kişinin yarısının yargı karşısına çıktı ve şiddet, düzeni bozma ve hırsızlık suçlamalarıyla yargılandı. Londra, Birmingham ve Manchester’daki mahkemeler sürecin hızlı ilerlemesi için gece boyunca mesai yaptı.

İsyan Susam Sokağı’nda

ŞİDDET olayları, internette de büyük yankı uyandırdı. Forumlarda, Başbakan David Cameron ve Londra belediye başkanı Boris Johnson ile dalga geçen bilgisayar meraklıları fotoşop yetneklerini kullanarak birbirinden eğlenceli resimler yayınladı. Ağır silahlı Cameron fotoğrafının yanısıra sanal alemin en beğenilen fotoğrafı, Londra caddelerinde yağmacılarla birlikte koşan Susam Sokağı karakterleri Kırpık ve Minik Kuş’un yer aldığı kare oldu.

HAFTASONU ALARMI!

İngiliz polisi haftasonunda eğlenmeye çıkan insanların alkol aldıktan sonra olay çıkarması ihtimaline karşı Londra’daki 2 bin 500 polis sayısını 16 bine yükseltti.