Bağcılar Belediyesi Şehitlikte İftar Verdi

Bağcılar Belediyesi, ‘Mehmedim İftiharla İftarda Sizinleyiz’ isimli organizasyonu kapsamında 750 kişiye Çanakkale Şehitliği’nde iftar yemeği verdi.


Eceabat ve Bağcılar Belediyesi’nin organizasyonuyla ‘Mehmedim İftiharla İftarda Sizinleyiz’ isimli etkinlik için dün sabah erken saatlerden itibaren, aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu otobüsler öğle saatlerinde Çanakkale Kabatepe’ye ulaştı. Burada rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`ndaki şehitlikleri gezen konuklar, duygusal anlar yaşadı. Tarihi gezi sonrası vatandaşlar iftar yemeğinde buluştu.
Türk’üyle Kürt’üyle ortak paydanın Çanakkale Savaşı olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Her geldiğimizde farklı bir güzellik yaşıyoruz. 96 yıl önce Çanakkale savaşları Ramazan’a denk gelmişti. Mehmetçik belki de sahurunu iftarını yapamadan şehit düşmüştü. Rabbim onlara gani gani rahmet etsin. İnşallah o günleri unutmadan geleceğe taşıyarak, o günleri bir daha yaşamayacağız” ifadelerini kullandı. .
İftar yemeği Kur’an-ı Kerim okunmasıyla son buldu.