Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli:

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Bugün Türkiye dünya dış politikalarını dizayn eden, yönlendiren, sözü dinlenen bir ülke" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli:
AK Parti Giresun İl Teşkilatı`nın düzenlediği iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, ülke ve yerel gündemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye`nin bugün dünya sahnesinde adından söz ettiren bir aktör konumuna geldiğini ifade eden Canikli, "Türkiye bugün dünyanın dış politikasında önemli bir aktördür, oyun kurucudur. Bunlar 10 yıl önce Türk milletinin unuttuğu kavramlardır. Biz başbakanlarımızın ABD başkanları karşısında ezik, silikgörüntülerini hiç unutmadık. Milletimizin aradığı, hasret kaldığı görüntü bugün sergilenen görüntülerdir. Bugün Türkiye dünya dış politikasını dizayn eden, yönlendiren, sözü dinlenen bir ülke. Türkiye Suriye`de kendi politikalarını uyguluyor. Hiç kimsenin taşeronluğunu yapmıyoruz. Geçmişte taşeronluktan öte anlayış ortaya koyamayanlar olaylara hep bu çerçeveden bakıyorlar" dedi.

Doğu ve Güneydoğu halkının haklı talepleri AK Parti Hükümeti tarafından yerine getirilmesine rağmen terör olaylarının son günlerde tırmandığına da dikkat çeken Canikli şöyle devam etti: "Terör olayları son günlerde tırmanarak devam ediyor. Hep tartışıldı, denildi ki sadece silahla terör bitmez. Sosyal, ekonomik, siyasi yöntemlerde ortaya konulmalıdır. Bu konuşulan, tartışılan ve ortaya konulan fikirler doğrultusunda hükümetimiz terör ile yöre halkının ilişkisini kesmek amacıyla `Kardeşlik` projesini başlattı. Bu proje ile yörenin ekonomik kalkınması başta olmak üzere sosyal, kültürel imkanlar sağlandı ve hatta kendi dillerini öğrenmenin, kendi dillerini konuşmalarının önü açıldı. Bunarağmen sonunda görüldü ki terör olayı haklarını alamama, kültürlerini yaşayamama, kendi dillerinin konuşamama olmadığı ortaya çıktı. Oysa yöre halkının bütün haklı talepleri yerine getirilmesine rağmen terör olayları devam ediyor. Demek ki terör örgütü ve yandaşlarının ileri sürdükleri gerekçelerde samimi değiller. Bu durum karşısında bizde silahlı mücadeleye devam edeceğiz. Uzman polislerin devreye girmesiyle, gerçekleştirilecek operasyonlarla terörün silahlı gücü tam anlamıyla olmasa da ortadankaldırılacaktır. Bunda kararlıyız." 12 Haziran seçimleri öncesi Giresun`a vaat ettikleri projelerin bir kısmının tamamlandığını, bir kısmında önemli mesafe kat edildiğini ve bir kısmında ise çalışma başlatıldığını belirten Canikli, vaat edilenlerin arkasında durduklarını söyledi. Giresun gündemiyle ilgili yaptığı açıklamada üniversite hastanesinin onayının çıktığını, Giresun`a Doğu Kalkınma İdaresi Başkanlığının geldiğini de belirten Canikli, "Giresun`a sessiz sedasız önemli bir hizmet getirdik. Bu hizmetin adı 8 ilin bağlı olduğu DoğuKaradeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı`dır. Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı`nın merkezi Giresun`dur. Bu kesinleşmiş bir hizmettir. Uzun yıllardır Giresun`a böyle bölgesel bir hizmet gelmemekteydi. İnanıyoruz ki Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı Giresun`a ve bölgemize çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Giresun Üniversitesi Hastanesi`nin 2012 yılında temeli atılacağını da müjdeleyen Canikli, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız üniversite hastanesinin onayı çıktı. Projesi hazırlanmaktadır. Eski Kale Hastanesi binasının bulunduğu yere yapılacak olan hastanemiz 300 yatak kapasiteli olacak ve bu hastaneyle beraber Giresun merkezdeki hastane yatak kapasitesi yaklaşık 900`e yükselecektir. Mevcut kale hastanesi binası önümüzdeki aylarda yıkılırken, 2012 yılının ilk aylarında üniversite hastanesinin temeli TOKİtarafından atılacaktır" dedi.

Giresun kamuoyunun son günlerde Trabzon`a taşınacağı yönünde tepki gösterdiği TSE ile ilgilide değerlendirme yapan Canikli, "Hiçbir şey Giresun`dan gitmiyor. Kamuoyunda yapılan bu tartışmalar anlamsız, yersiz ve maksatlıdır. Birileri sağlıklı bilgiye sahip olmadan böyle tutarsız iddiaları ortaya atıyor. Gerçek olan şudur ki TSE`nin yapısı değişiyor. Önceden TSE`ye bağlı iki kişi görev yapıyordu. TSE`nin bu görevlilerinin işi sonlandırılıyor ve TSE`nin yapacağı işler Ticaret Odalarına devrediliyor.Giresun`da da TSE`nin yapacağı işleri artık Ticaret ve Sanayi Odası yapacaktır" diye konuştu.
Kaynak: İHA