Kursiyerlere Serfitika

Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve P.

Kursiyerlere Serfitika
K.S.O tarafından hazırlanan "El Emeği Göz Nuru Kadının Kurtuluşu" adlı proje sona erdi.

Projenin sona ermesiyle birlikte kursa katılanlara serfitika verildi.

Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi`nde düzenenen srerfitika törenine Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Defterdarı Kenan Karadeniz, Trabzon Belediyesi Kültür Müdürü Murat Yeter, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan proje ortaklarından TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ticareleşmeyen projenin geleceği olmayacağını belirterek, "Burada verilen eğitimlerin sürdürülebilir olması ve beklenen faydayı sağlaması için ticarileşmeleri gerekiyor. Çünkü ticarileşemeyen projelerin geleceği de olmaz. Burada üretilen ürünlerin Yöresel fuarlarında sergilenmesi için desteklenmesi gerekir. Ayrıca şehirde değişik noktalarda, turistik otellerde burada yapılan çalışmaların sergilenmesi ve ticarileşmelerigerekiyor. Burada kursiyerlere girişimcilik eğitimi de verildi. Bu eğitim alanlar, KOSGEB desteklerinden faydalanmaya hak kazandılar. Ancak destek almak için işyeri açmayın, tam tersine işyerinizi açıp bu desteklerden faydalanın. Çünkü buna dikkat etmeyenler zarar ediyor" dedi

Öte yandan, projenin süresi 12 ay olup, amacı yörede kadın istihdamının arttırılması, kadınların iş hayatına aktif katılımlarının sağlanması olarak belirtildi. Trabzon il ve ilçelerinde bakım sorumlulukları nedeniyle işsiz kalmış ya da tarım sektöründe çalışan 15-50 yaş arası 165 kadına bölgesel özellikli yöresel el sanatları eğitimleri verilerek bu eğitimleri başarı ile tamamlayanlar arasından seçilen 30 kursiyere KOSGEB destekli Girişimcilik eğitimi verilmişti.

Proje kapsamında; Keşan Dokuma, Kaytan ve Çenti dokuma, Gümüş ve Hasır Örücülüğü, Kazaz Örücülüğü, Yöresel Özellikli Döküm Hediyelik Eşya, Ev Meşruşatı ve Aksesuarları, El Örgüleri ve Süsleme Teknikleri, Makine Örgüleri, Girişimcilik ve Tasarım kursları verildi.
Kaynak: İHA