Apple, Samsung İşlemcisinden Vazgeçiyor

Samsung’un, iPhone ve iPad’lere karşı alternatif ürünleri piyasaya sunması, Apple şirketini harekete geçirdi.

Apple, Samsung İşlemcisinden Vazgeçiyor
Apple, Samsung’a iPhone 5 için ürettirdiği A5 işlemci çipinden sonra kullanacağı, yeni nesil A6 işlemci çipini Tayvan’da üretmek için çalışmalara başladı.

Apple, yeni nesil telefon ve tablet bilgisayar işlemcilerinin üretimi için Güney Kore kökenli Samsung’la değil, Tayvan’daki Semiconductor Manufacturing şirketi ile anlaştı. Samiconductor şirketinin A6 işlemci çipi için deneme üretimine başladığı kaydedildi. Değişimin Samsung’un ürettiği bazı akıllı telefonları ve Galaxy Tab 10.1’in iPhone ve iPad cihazlarında bulunan arayüzü taklit etme ve patent ihlali iddiasının ardından gerçekleşmesi ise dikkat çekti.

Öte yandan Apple’ın yeni nesil iPad 3’ler için kullanılacağı öngörülen özel tasarlanmış çift çekirdekli A6 işlemci çipi, yüksek performans ve düşük güç tüketimi vadediyor. Deneme üretimine başlanan A6 işlemci çiplerinin önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde Tayvan’da seri üretimine geçileceği edinilen bilgiler arasında.

Samsung’un patent ihlali yaptığı gerekçesiyle Avrupa’da ve Avustralya’da satışının yasaklanacağı duyurulmuştu. Buna rağmen Samsung Galaxy 10.1 modeli, Avrupa’da raflardaki yerini almıştı.

Samsung kapasitesinin yüzde 50’sini, Apple donanımını üretmek için kullanıyordu. Ayrıca Samsung, Galaxy Tab 10.1 ürünüyle iPad 2’ye; Galaxy S2 ürünüyle ise iPhone 4’e rakip olmuştu. Apple’ın işlemciler için başka bir firma ile deneme üretimine başlaması ise Samsung’un büyük bir kaybı olarak görülüyor.