Türk Gazeteciler `suriye` Yolunda

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun Suriye`deki ziyaret ve temaslarının ardından Türkiye`den ilk `basın kafilesi` Suriye`ye doğru yola çıktı.

Suriye Ordusu`nun tank ve ağır silahlarla çıkartma yaptığı öne sürülen Hama kentine doğru yola çıkan gazeteciler, burada gözlemde bulunup haber çalışması yaptıktan sonra aynı gün Türkiye`ye geri dönecek. Bakan Davutoğlu`nun, Suriye`ye giderek burada Devlet Başkanı Beşşar Esad ile gerçekleştirmiş olduğu ikili görüşmenin ardından, ülkede yaşanan olaylar ilk defa Türk basını tarafından mercek altına alınacak. Yerli ve yabancı haber ajanslarında görev yapan toplam 10 gazeteciden oluşan heyet, Hatay`dan Dışişleri Bakanlığı ve polisin oluşturduğu olduğu konvoy eşliğinde kendilerine tahsis edilen minibüsle karayoluyla Cilvegözü Sınır Kapısı`na doğru yola çıktı

Yol boyunca görüntü alıp çekim yapan gazeteciler, sınır kapısından Suriye`ye geçerken burada da Türkiye`nin Şam Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı. Suriye Ordusu`nun tank ve ağır silahlarla kuşatma yaptığı öne sürülen ve bir süre önce de Ordu`nun geri çekildiği kaydedilen Hama kentinde haber çalışması yaptıktan sonra Türkiye`ye geri döneceği belirtildi.
Kaynak: İHA