Tarihi Kervansarayda Sanat Eğitimi

Risk Altındaki Çocuklarımızı Kültür ve Sanatla Geliştirme Derneği (RİSKADER), Malatya`nın Battalgazi ilçesindeki tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı`nda çocuklara resim, ebru, çini, seramik, tezhip, minyatür, hüsnü hat, bağlama, keman, ney eğitimi veriyor.

Tarihi Kervansarayda Sanat Eğitimi

Dernek Başkanı Sedat Özer, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’ndaki Kervansaray Kültür ve Sanat Merkezi`nde iki yıldan bu yana sanata ilgisi olan herkese eğitim verdiklerini söyledi. Kentte kültür ve sanat alanındaki boşluğu doldurmak amacıyla faaliyete başladıklarını anlatan Özer, “Geçtiğimiz yıl Öznesil Piliç sponsorluğunda Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi’ni açtık. Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle birçok sanat dalında kurslar açıp hizmet alanını genişlettik. Battalgazi Kaymakamlığıyla, protokol imzalayarak Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda Kervansaray Kültür ve Sanat Merkezi’ni oluşturduk. Burada unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar alanında kurslar düzenledik. Sami Kasap ve Kervansaray Kültür ve Sanat Merkezi`nde 15 branşta 26 kurs düzenleyip binlerce çocuk, genç ve yetişkine yönelik eğitim çalışmaları ve faaliyetler yapıyoruz. Türkiye İş Kurumu ile işbirliği içinde istihdam garantili mesleki ve teknik eğitim branşlarında kurs açmayı planlıyoruz. Derneğimiz birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.” dedi. Özer, Ramazan ayı nedeniyle iftar etkinliği düzenlediklerini de anlattı.
Yemeğe Vali Ulvi Saran’ın eşi Ayşe Saran, Vali Yardımcıları Şükrü Özcan ile Sezer Işıktaş, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan, Öznesil Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan, Tuba Erşan, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Özbulut, Mehmet Erensoy ve Ramazan Özer katıldı.