Türkiye ile ABD'nin mesajları koordineli

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun 'ABD'nin mesajını taşıdığı' yönündeki iddialar ABD Dışişleri Bakanlığı bilgilendirme toplantısında da gündeme geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'yle ABD'nin mesajlarının koordineli olduğunu söyledi.

Türkiye ile ABD'nin mesajları koordineli
Sözcü Victoria Nuland, dün akşam ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun uzun süren bir telefon görüşmesi yaptığını ve görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Bir gazetecinin Türkiye’de Davutoğlu’nun Amerika’nın mesajını Suriye’ye taşıyıp taşımadığı konusundaki tartışmaya dikkati çekmesi üzerine, Nuland, “Türkiye’yle Amerika’nın bu ve diğer bölgesel konularda çok yakın diplomatik uyum içinde olduklarını” vurguladı. “Bunun iki ülkenin diplomasisi açısından son derece önemli olduğunu” belirten ABD’li sözcü, “Türkiye’yle ortaklığımız var. Biz müttefikiz. Dışişleri Bakanı Clinton, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’yla çok yakın bir şekilde çalışıyor. Mesajlarını koordine ediyorlar. Ve bu mesajın daha da yüksek sesle duyulması için müttefiklerle ve ortaklarla işbirliği yapılıyor” dedi.

ESAD'A ORTAK BASKI
Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, telefon görüşmesinde iki bakanın Suriye Devlet Başkanı Beşir Esat üzerinde "Baskı uygulama konusunda birlikte çalışmayı teyit ettiklerini" kaydetti.

Nuland, ayrıca, “Türkiye ile ABD’nin, Suriye’ye yapılan çağrılar konusunda görüş birliği içinde” olduğunu vurguladı ve Suriye’de “şiddete son verilmesi, tankların çekilmesi ve demokratik geçiş sürecinin başlaması,” çağrısında bulundu.