Reenkarnasyon Uzmanı emekli müftüyü delirtti

Emekli Müftü Yusuf Kavaklı ile Reenkarnasyon Uzmanı Esin Uzer arasında canlı yayında hararetli tartışmalar yaşandı. İslam dininin reenkarnasyonu reddettiğini belirten Kavaklı'ya karşı çıkan Uzer, söylemleri ve hareketleriyle emekli müftüyü adeta delirtti.

Reenkarnasyon Uzmanı emekli müftüyü delirtti
TNT ekranlarında yayınlanan Petek Dinçöz'ün sunduğu Arım Balım Peteğim programında Emekli Müftü Yusuf Kavaklı ile Reenkarnasyon Uzmanı Esin Uzer arasında reenkarnasyon kavgası yaşandı. Kavaklı, islam dininin reenkarnasyonu reddettiğini belirtirken, Uzer, "O sizin yorumunuz, bağırmadan konuşun, sizi duyuyoruz zaten" diye çıkıştı. Tartışma boyunca Kavaklı ve Uzer arasında gergin anlar yaşandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvasından bir bölüm okuyan Kavaklı, "Ölümle bedenden ayrılan ruh tekrar başka nedenlerle dünyaya gelmeyecek. Ahirette beden yeniden yaratılınca ruh tekrar ona iade edilecektir" diye konuştu.

Bunları çok duyduğunu söyleyen Uzer'e Kavaklı, "Çok duyabilirsiniz ama bu ayettir" dedi.

Uzer, "Ayet değil, bu tamamen yorum işi" karşılığını verdi.

Fetvadan bölümler okumaya devam eden Kavaklı, "Bu ayet varken reenkarnasyon var deme imkanımız yok, din bu olayı reddediyor" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Uzer, "Beni o fetva bağlamıyor. Benim Kur'an'daki asıl yorum bağlar. Kişilerin bu konu hakkında Yaşar Nuri Öztürk diyor ki" diye konuşurken Kavaklı araya girerek, "Yaşar Nuri Öztürk seni bağlıyor ama diyanet bağlamıyor" diye tepki gösterdi.

"Ama adamcağız söylüyor" diyen Uzer'e Kavaklı, "Şu mübarek ramazan gününde bunu tartışmayalım" dedi.

Uzer ise, "Beni konuşturmayın" karşılığını verdi.

Dinde bunun yeri olmadığını vurgulayan Kavaklı'ya Uzer, "Ben zaten bunu Kur'an'a bağlamanızı anlayışla karşılayamıyorum" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Kavaklı, "Niye hayırdır?" diye sordu.

Uzer de, "Karşılayamıyorum, siz onu öyle yorumladınız. Yaşar Nuri beyi bırakın diyorsunuz ama o da ilahiyatçı. Ben sizinle tartımayacağım daha barış içinde konuşalım yoksa konuşmayacağım." karşılığını verdi.

"İslam dini reenkarnasyonu reddediyor" sözünün altını çizen Kavaklı'ya Uzer, "Bağırmadan sizi duyuyoruz zaten" diye çıkıştı.

Kavaklı ise, "Benim konuşma tarzım bu" dedi.

Uzer de, "Yavaş sakin ol" ifadesini kullandı.