Mad Max 4’den Kötü Haber

Mad Max serisinin merakla beklenen dördüncü filminin çekimleri için tüm hazırlıkların tamamlanmasına rağmen, film Avustralya’nın Yeni Güney Galler (New South Wales – NSW) eyaletinin etrafı çöllerle kaplı maden kasabası Broken Hill’de çekilmeyecek.



Film şirketi Kennedy Miller Mitchell (KMM), tarafından yapılan açıklamada, Broken Hill ve çevresinin Mad Max 4’de anlatılacak kıyamet sonrası sahneler için çok yeşil olduğu belirtildi. Bundan dolayı filmin burada çekilmesi yönünde karar alındı.


Filmde rol alacak ünlüler Tom Hardy ve Charlize Theron, zaten hava koşulları yüzünden filmin çekimlerinin iki kez ertelendiğini söyledi. Çekim hazırlık çalışmalarının çok önceden başladığı Broken Hill’de filmin bölge halkına 10 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyordu.

Broken Hill Belediye Başkanı Wincen Cuy, film şirketinin aldığı karara kendilerinin ve bölge halkının üzüldüklerini belirtti. Wincen Cuy, “Bizi hayal kırıklığına uğratan şok karar doğa koşullarının neden olduğu bir durumdan kaynaklanıyor." dedi.

KKM film şirketinin gelecekteki yeni projeleri için yine Broken Hill’i tercih edeceği ümit ettiklerini ifade eden Cuy, “Konuyu uzun vadeli düşünecek olursak, Mad Max 4 çekileceğine göre, muhtemelen 5’de çekilecektir. Belki o zaman şirket tekrar, Broken Hill’i tercih edebilir." dedi.


KMM ise filmin çekimlerinin nerede yapılacağı ile ilgili ise henüz bir açıklama yapmadı.