Hataylılar, Başkent`te İftarda Buluştu

Hatay Birlik Vakfı, Başkent`te yaşayan Hataylıları iftarda bir araya getirdi.

İller Bankası Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen iftara Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.


İftarda bir konuşma yapan Adalet Bakanı Ergin, vakfın düzenlediği iftarla Hatay`ın tüm renklerini bir araya getirdiğini söyledi. Türkiye`nin bölgesinde parlayan yıldız olduğunu vurgulayan Bakan Yıldız, büyük devlet olmanın gereğini de kardeşçe yaşayarak gösterileceğini bildirdi. Hatay`ın dinamiklerinin el ele vererek kenti kalkındırmaya başladığını belirten Ergin, "Hatay`ın gönül dostları kalkınma hamlesi başlattı. Önemli hizmetler geldi, gelmeye devam ediyor. Bu hizmetlerin devamı birlikte hareket etmeye bağlı." dedi. Bölge ve Hatay`ın hızla kalkınan Türkiye`den gerekli payı alması için gayret sarfettiklerini ifade eden Adalet Bakanı, "Hatay, geçmişten alacaklı. Alacaklarını seri bir şekilde tahsil etmemiz için bir araya gelmeye ihtiyacımız var." diye konuştu. Hatay`da turizm hamlesi başlatmak için çalışma yaptıklarını dile getiren Bakan Ergin, ilin sahip olduğu değerleri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.


Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ise kısa bir süre önce kurulmalarına karşın önemli bir birliktelik sağladıklarını bildirdi. Hatay`ın gelişip kalkınmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını aktaran Aydeğer, Türkiye`nin dört bir yanında okuyan Hataylı üniversite öğrencilerinin eğitimlerini burs vererek destekleyeceklerini kaydetti. Hatay`ın Türkiye`nin yükselen değeri olduğunu söyleyen Aydeğer, birlikte hareket edilmesi halinde başarılamayacak hiçbir şey bulunmadığını söyledi.


Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Hatay`ın sevgi, barış ve hoşgörünün şehri olduğunu ifade ederek, Hatay`da birlik ve dayanışmanın diğer illere örnek olması gerektiğini bildirdi. Eğitim faaliyetlerini önemsediklerini söyleyen Vali Lekesiz, öğrencilere destek verilmesinin önemli olduğunu dile getirdi. İllerin hedeflerini ortaya koyup bu uğurda koşturması gerektiğini vurgulayan Lekesiz, Hatay`ın geleceğe azimli ve kararlı bir şekilde yürüdüğüne dikkat çekti.


MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise Hatay milletvekili olmasa da Hatay için yapılan yatırımları yakından takip ettiğini belirterek, kentin kalkınmasının kendisini çok gururlandırdığını söyledi.

Konuşmaların ardından Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, Bakan Ergin ve Vali Lekesiz`e vakfın çalışmalarına katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Hataylı müzikolog ve Eğitimci Erdinç Bal da Samandağ kamışlarından yapılmış bir neyi Bakan Ergin`e hediye etti. Bakan Ergin de vakfa katkı sağlayanlara plaket verdi.