Devrimci Karargah Sanıklarına Destek Eylemi

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup, aralarında genel başkanları Rıdvan Turan’ın da bulunduğu Devrimci Karargah davası tutuklularına destek için Beşiktaş Meydanı’nda eylem yaptı.

Milletvekilleri Sabahat Tuncel, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü’nün de aralarında bulunduğu grup basın açıklaması yaptıktan sonra davanın görüleceği İstanbul Adliyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Adliyeye 100 metre mesafede önleri kesilen gruptan sadece bir heyete geçmelerine izin verildi. Beşiktaş köprü altında grubun bekleyişi sürüyor.

Aralarında Milletvekilleri Sabahat Tuncel, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ile çeşitli sol partilerin destek verdiği SDP üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Devrimci Karargah Duruşmasında tutuklu bulunan Genel Başkanları Rıdvan Turan ve arkadaşlarına destek olmak için Barbaros Parkı’nda toplandı. Üzerinde tutuklanan parti üyelerinin resimlerinin bulunduğu bir pankart açan gruba yabancı bir heyet de destek verdi.
Eylemde konuşan Ertuğrul Kürkçü, Irak ve Suriye örneklerini vererek hükümetin dış politikasını eleştirdi. Kürkçü, “Hükümetimiz Suriye’de Irak’ta ki insanların hakları için silah elde savaşmaya hazır olduğun ilan etmektedir. Fakat kendi ülkesindeki insanların silah elde hapishanelere dolduran onları aslı astarı olmayan davalarla yargılamaya mahkum etmeye çalışan bu hükümete kendisine gelmesini tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Sabahat Tuncel de, yapılmak istenenin Türkiye’deki demokratik muhalefeti bastırmak olduğunu öne sürdü. Terörle Mücadele Yasası`nın değiştirilmesini isteyen Tuncel, “Buradan bir kez daha sesleniyoruz; devrimciler yalnız değildir. Devrimciler yargılanamaz. Devrimciler bir gün adalet adına halk adına, sosyalistler adına bu hukuksuzluğu yargılayacaklardır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

‘Yaşasın halkların kardeşliği’ , ‘Tutuklananlar serbest bırakılsın’ , ‘Yaşasın devrim ve sosyalizm’ , ‘İçeride dışarıda hücreleri parçala` şeklinde slogan atan eylemciler, basın açıklamalarının ardından davanın görüldüğü İstanbul Adliyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grubun önü adliyeye 100 metre kala çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Bir önceki duruşmada çıkan olaylar nedeniyle polis, grubun adliyeye yaklaşmasına izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler, Beşiktaş köprü altında beklemeye başladı. Polis ise, milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir heyetin geçişine izin verdi.