Cihan Haber Ajansı Gündemi

12 Ağustos 2011 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul edecek.

Gül, şehit yakınları ve gaziler için Dolmabahçe sarayında iftar programı düzenleyecek. (15.15/20.17)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde kabul edecek. (16.30)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi’nin düzenleyeceği iftara katılacak. (20.17)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV)’nın ardından Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) yöneticilerini makamında kabul edecek. (14.00/16.15)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB)’nin medya çalışanları için düzenlediği iftar programına katılacak. (20.00)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Moganpark’ta bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, İslam ülkelerinin büyükelçilerine iftar verecek. (20.00)

TÜİK, Haziran dönemi Dış Ticaret Endeksleri ve Finansal Yatırım Araçlarının Temmuz 2011 Reel getiri oranlarını açıklayacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk Telekom’un İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknokenti’ndeki yeni araştırma geliştirme merkezinin açılışına katılacak. (15.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan`ın da aralarında bulunduğu CHP milletvekillerinden oluşan heyet, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ‘İkinci Ergenekon’ davasını izleyecek. (09.30)

Tunceli`nin Çemişgezek ilçesinde bulunan toplu mezar açılacak. Tunceli`nin Çemişgezek İlçesi Aliboğazı mevkiinde 1997 yılında yaşanan çatışmada öldürülen ve topluca gömüldükleri ileri sürülen 17`si PKK`lı 2`si de DHKP/C`li olan 19 kişinin mezarı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı`nın talimatıyla açılacak. Mezarların açılması esnasında Çemişgezek Cumhuriyet Savcısı, Adli Tıp Uzmanlarının yanı sıra aileler ve avukatların da hazır bulunacak. (09.30)

Suriye`de hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılınacak. Etkinliğe, İHH, Mazlum-Der gibi sivil toplum kuruluşları da destek verecek. (13.30)

İngiltere’nin Birmingham kentindeki olaylarda bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 3 Pakistanlı Müslüman’dan biri olan Harun Cihan’ın babası Tarık Cihan, o günden bu yana yaşadıklarını Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Brezilya’ya üç yıl önce sefer başlatan THY, yıl sonunda Güney Amerika çıkarmasına hazırlanıyor. THY Brezilya Genel Müdürü Atagün Kutluyüksel, Arjantin, Şili ve diğer Güney Amerika ülkelerine uçmayı planladıklarını söyledi.


Güney Kore’yi ziyaret eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kore basınına Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulun. Çağlayan, gazetecilere Türkiye ekonomisini övdü.


SPOR
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Volley Otel’de Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası kapsamında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Beko Basketbol Ligi’nde 2011 – 2012 sezonu fikstür çekilişi İzmir’de yapılacak. (14.00)

Spor Toto World Cup 10 basketbol turnuvasının ikinci gününde Türkiye, Almanya ile Sırbistan ise Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. (20.30/18.00)

Futbolda şike soruşturması kapsamında sürdürülen soruşturmadaki gelişmeler takip ediliyor.