Btso Afrika`ya Yardım Elini Uzattı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı ve başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği Afrika’ya 250 bin TL nakdi yardımda bulunma kararı aldı.



BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Türkiye’de başlattığı “Afrika’ya Açlık Felaketine Yardım” kampanyasına destek vermenin ‘bir insanlık görevi’ olduğunu belirtti.
Sönmez, 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı felakete yardım konusunda tüm kurumların gücü oranında seferber olması gerektiğini dile getirerek, "Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı ve bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği, kısacası bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalındığı tüm kamuoyunca bilinmektedir. Açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkelerine her türlü yardım ve desteği sağlamalıyız. Konuya duyarlı bütün vatandaşlarımızı gücü yettiği oranda kampanyaya destekte bulunmaya davet ediyorum." dedi.