Batman`da Bayat Ekmek Satışında Artış

Geçim sıkıntısı ve işsizliğin etkisini en çok hisseden illerden biri olan Batman`da yürek burkan sevinç! 4 tanesi 1 TL`ye satılan bayat ekmeği alabilen bayram ediyor.

Batman`da Bayat Ekmek Satışında Artış
Bayat ekmeğe talebin çokluğunu gören gençler, bayat ekmek satışını iş edinmiş. En iyi müşterileri, ekmeğe ağırlık veren çok nüfuslu aileler. Batman`da evine bir lokma daha fazla ekmek götürmek isteyen vatandaşlar, 4 tanesi 1 TL`ye satılan bayat ekmeğe hücum ediyor. İşsizlik ve yoksulluk pençesinde inleyen garibanların bayat ekmek çilesi yürek burkuyor. Batman`da dar gelirli vatandaşlar 4 tanesi sadece 1 TL`ye satılan bayat ekmekleri adeta kapışıyor. Fırından taze ve sıcak ekmek almaya gücü yetmeyen çoknüfuslu aileler, akşama doğru Kısmet Mahallesi`nin yolunu tutuyor. Her gün en az 15 ekmek satın alan Seyfettin Aydın isimli vatandaş, "Taze fırın ekmeği kadar lezzetli olmuyor ama, elden bir şey gelmiyor. Ucuz olduğu için bayat ekmekle idare ediyoruz" diye konuştu

Selahattin Aslan isimli vatandaş ise, bu ekmeğin fırınlarda 1 TL 200 kuruş olduğunu belirterek, "Burada ise 4 ekmeği 1 TL den alıyoruz. Bayat ekmek kesemize daha uygun" dedi. Son 2 yıldır bu işi yapan 18 yaşındaki Seyithan Çetin, günlük 2 bin ekmek sattığını belirterek, "Maddi durumu iyi olmayan aileler bayat ekmeğe rağbet ediyor. Biz de ekmeği fırınlardan çok daha ucuza veriyoruz" dedi. Bayat ekmeğe, kalabalık nüfuslu ailelerin rağbet ettiği ifade ediliyor. Bayat ekmekler, fırında ısıtıldıktan sonra üç tekerlekli bisikletlerle mahalle aralarında satışa sunuluyor. Vatandaş, ucuz ekmek kapabilmek için birbirleriyle yarışıyor.
Kaynak: İHA