Yunanlılar Alışveriş İçin Edremit’e Geldi

Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan günü birlik turla gelen 150 kişilik grup, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Çarşamba Pazarı’nı beğeni ile gezdi ve alışveriş yaptı.

Yunanlılar Alışveriş İçin Edremit’e Geldi
Yunanlı grubu Edremit Ticaret Odası’nın önünde elinde kırmızı güller ile karşılayan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, bütün Yunanlı misafirlere tek tek hoş geldiniz diyerek yakından ilgilendi. Karşılamadan çok memnun kalan misafirler, Edremit’te oldukları için çok mutlu olduklarını söylediler. Daha sonra Başkan Kılıç’a karşılamadan dolayı teşekkürlerini ilettiler. Başkan Kılıç, buluşmanın ardından Yunanistan ile Türkiye arasında böyle güzel organizasyon ve beraberliğin iki ülke için çok önemli bir köprü olduğunu söyledi. Ardından Kılıç, Yunanlı Heyeti Edremit’e de bütün körfeze de her zaman beklediklerini söyledi.

Yunan medyasının önemli kalemlerinden olan Samiotis Stratis ve Ta Nea, Tis Lesvou Gazetesi yazarı ve Adonis Pikolos, İrini Saxloy, Markellos Petropocks, Tur sahibi Hüseyin Engin, Serap Deniz Engin ve tercüman Yasmin Mina Ververi ile birlikte belediyeye gelen Başkan Kılıç, misafirlere belediyeyi ve meclis salonunu gezdirdi

Gezinin ardından Başkanlık makamına Kılıç’ın konuğu olarak gelen misafirler makamın kapısının olmamasına şaşırarak nedenini sordular. Başkan Kılıç ise buna cevap olarak, “Bana ulaşmak isteyen herkese kapımız her zaman açıktır. Buraya gelmek, benimle görüşmek için randevuya falan gerek yok çat kapı bütün Edremit halkı her zaman gelebilir. Edremit halkının en küçük sıkıntısından en büyük sıkıntısına kadar ilgilenmeye çalışıyorum ve asla halk ile arama danışman koymuyorum.”dedi

Makamda verimli geçen sohbetin ardından, Yunanlı grubu Edremit Çarşamba Pazarı’nı ziyarete gönderen Kılıç, ziyaretlerinin tekrarını her zaman dilediğini söyleyerek makamdan uğurladı. Çarşamba Pazarı’nı büyük bir merak ve ilgi ile gezen Yunanlı grup, bol bol alışveriş yaptıktan sonra A. Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’ni ve El Sanatları’nı da gezdiler. Ziyaretlerinde bulundukları bütün destek ve yardımlarından dolayı başta Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’a, Edremit Belediyesi çalışanlarına ve Edremit halkına teşekkürlerini sunarak körfezden ayrıldılar.
Kaynak: İHA