Suikast iddiasını güçlendiren görüntüler savcılıkta

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun sır ölümü hakkındaki görüntüleri savcıya teslim ettiğini söyledi.

Suikast iddiasını güçlendiren görüntüler savcılıkta
A Haber'in " A4 Gece" programına konuk olan BBP Lideri Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun sır ölü perdesini aralayacak bilgileri savcılığa teslim ettikleri bildirdi. Destici’nin iddiasına göre kaza sonrası olay yerine gelen tam teçhizatlı kişiler, helikopterdeki bazı görüntüleri söktü. Bu anlarda kameraya kaydedildi.

KAZA SONRASI PANELİ SÖKMÜŞLER

Mustafa Destici, bu görüntülerin Muhsin Yazıcıoğlu’nu seven kişiler tarafından kendilerine ulaştırıldığını ifade ederek “Muhsin Yazıcoğlu’na bir suikast veya sabotaj yapıldıysa, bunu da 3 kişi yaptıysa bunu mutlaka birisi gelip söyleyecek. Çünkü Muhsin Yazıcıoğlu’da bir insan ve bunda dayanamayacaklar. Bu görüntüler duyarlı bir insanımız tarafından bize ulaştırıldı. Bunlar oraya tam teçhizatlı bir şekilde o aletleri sökmeye gelinmiş. Ve helikopterin üzerinde ki panelden bu aleti sökerken görüntüleri var.” dedi.

Suikast iddiasını güçlendiren görüntüler savcılıkta

KİMLİKLERİ BELLİ DEĞİL

Görüntülerde ki kişilerin kimliklerine dair şu ana kadar net bir bilgi alamadıklarını kaydeden Destici “Elimizde görüntüler var ve o görüntülerin kime ait olduğu ile ilgili kesin bir bilgiye sahip olamadık. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Görüntüler şu anda savcılıkta. Bugüne kadar yapılan çalışmaların hepsi yani dosyanın tamamı Malatya’da özel yetkili savcının elinde. Ve bununla ilgili de bizim Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz şu olmuştu; Malatya Özel yetkili savcılığı, bir ki konuda Devlet Denetleme Kurulundan ek bir çalışma talebinde bulunuyor. Fakat Devlet Denetleme Kurulu biz çalışmamızı yaptık, raporumuzu teslim ettik diye cevap verince, biz Cumhurbaşkanımızdan yeni bir çalışma yapılsın diye rica ettik. İnşallah savcının istediği konularla ilgili çalışacaklar. Çünkü bizim dosyayı takibimiz sürüyor. Şu anda savcı sadece Muhsin Yazıcıoğlu davasına bakıyor. İnşallah kısa zamanda kamuoyunun gündeminde olan konular aydınlığa kavuşacak.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE