Sakarya`da Orman Yangını

Sakarya`nın Pamukova ilçesinde Mekece köyü yakınlarında orman yangını çıktı.

Sakarya`da Orman Yangını
50 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Bilecik İl Sınırı`na yakın bölgede eski D-650 karayolu kenarındaki kızılçam ormanında, saat 18.30 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangına birinci derecede hassas olan bölgede çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, Geyve ve Pamukova Orman İşletmesi müdürlükleri ile Bilecik ve Bursa`dan gönderilen arazözler, dozerler ve çok sayıda ki yangın söndürme işçisi müdahale ediyor. Bursa ve İstanbul`dan gönderilen iki yangın söndürme helikopteri de hava kararana kadar yangına müdahale etti. Arazinin dağlık ve kayalık olması nedeniyle ekipler, yangına müdahalede zorlanıyor. Dozerler ile yollar açılarak yangına müdahale edilmeye çalışılıyor.


Pamukova Kaymakamlığı`na vekalet eden Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınamadığını söyledi. Arazinin engebeli olması nedeniyle yangına müdahale edilemediğini kaydeden Akbıyık; "Yangın devam ediyor. Kontrol altına alınmaya çalışıyor. Bütün ekipleri çalışıyor. Arazi engebeli, tepe yangını. Yol yok, o nedenle müdahale edilemiyor" dedi.


Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, yangının 50 hektarlık alanda etkili olduğunu belirterek; "Yangın bozuk kızılçam sahasında kayalık bir arazide etkili devam ediyor. İki helikopterle hava kararana kadar müdahale yapıldı. Arazi sarp ve dağlık olduğundan arazözler yangına müdahale etmekte güçlük yaşıyor. Arazözlerin müdahalesi ve yangının ilerlemesini engellemek için dozerlerle yollar açıyoruz" diye konuştu.