Nevşehir Müftü Vekili Gülden: Fitre ve İftarları Afrika’ya Gönderelim

Nevşehir Müftü Vekili Ali Gülden, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya” kampanyasına katılması için tüm Nevşehir halkını davet etti.


Ali Gülden, yaptığı açıklamada, dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.
Her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiğine ve bu yıl Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığına vurgu yapan Gülden, özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de de etkisini gösteren kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiğini dile getirdi.

Gülden, şöyle konuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığı dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için bir kampanya başlatmış bulunmaktadır." Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa başlatılan `Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya` adlı kampanyayla Ramazan’ın bereketinin paylaşılacağına işaret eden Gülden, "Fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika’da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız. Başlatılan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır. Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır.” ifadelerini kullandı.