İzne Gelen Asker Gölette Kayboldu

Kütahya Simav`a bağlı Kuşu beldesindeki sulama göletine serinlemek için giren iki kişiden biri suda kayboldu, diğeri yüzerek kurtulmayı başardı.

İzne Gelen Asker Gölette Kayboldu
Alınan bilgiye göre, askerlik görevini İstanbul Tuzla Tank taburunda yapan Emrullah Yüksel (20), dağıtım izni aldıktan sonra dün akşam saatlerinde Kuşu beldesine geldi. Öğle saatlerinde Giresun`da sınıf öğretmenliğinde okuyan arkadaşı İbrahim Güleç ile birlikte belde merkezine 2,5 kilometre uzaklıktaki Kuşu Sulama göletine piknik yapmaya gitti. Gölete giren iki arkadaş karşı kıyıya geçmek için yüzmeye başladı. İbrahim Güleç karşı kıyıya ulaştı, ancak arkasına baktığında dalgıç eğitimi alan arkadaşıEmrullah Yüksel`in suda çırpındığını gördü. Arkadaşının `ben bittim` sözü üzerine kurtarmaya giden Güler, başarılı olamadı. Yüksel suda kayboldu.

İbrahim Güleç, önce yakınlarına daha sonra da jandarmayı aradı. Olay yerine gelen köylüler kendi imkanlarıyla Emrullah Yüksel`i aramaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Jandarma ekipleri, suda kaybolan izinli asker Emrullah Yüksel`in bulunması için Kütahya`dan dalgıç ekibi istedi.

Suda kaybolan Yüksel`in ailesi, yakınları ve köylüler dalgıçları beklerken jandarmada bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Emrullah`ın 2 çocuk annesi Döndü Yüksel sinir krizleri geçirirken, baba Süleyman Yüksel (76) dalgıç eğitimi almış oğlunun suda kaybolmasına bir anlam veremediğini ve mutlaka bulanacağına inandığını kaydetti.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Emrullah`ın arkadaşı İbrahim Güleç gözyaşlarına boğulurken, gözlerinin önünde arkadaşının suda kaybolmasına inanamadığını söyledi.
Kaynak: İHA