İtfaiye, Yangına Karşı Uyardı

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, vatandaşlara uyarılarda bulunarak söndürülmeden atılan bir sigaranın binlerce hektar ormanları yakabileceğini bu nedenle yaz aylarında yangınlara karşı daha dikkatli olunmasını istedi.


Rahmi İşleyen, vatandaşlara uyarılarda bulunarak söndürülmeden atılan bir sigaranın binlerce hektar ormanları yakabileceğini bu nedenle yaz aylarında yangınlara karşı daha dikkatli olunmasını istedi. Son aylarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yangın tehlikesini de beraberinde getirdi. Sıcak hava nedeni ile kuruyan otlar, ya bir sigaradan ya da kırık camdan alev alabilir. İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, uyarıda bulunarak vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Düzce Belediye İtfaiye Müdür Rahmi İşleyen, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Kuru otların çok yoğun olduğu bir mevsim yaşıyoruz. Kuru otların içine atılacak ufacık bir sigara izmariti bir ormanı yakabilir. Şişeler bilindiği gibi mercek görevi görüyor. Bunlarda yangına neden olur. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.