Devrimci Karargah Davasına Devam Edilecek

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan ve örgütün yöneticisi olduğu iddia edilen Fatih Ulaşı`ın da aralarında yer aldığı 20`si tutuklu 57 sanığın yargılandığı Devrimci Karargah davasına devam edilecek.

İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülecek duruşmada Avcı`nın da aralarında yer aldığı 22 sanığın ilk kez ifade vermesi beklenirken, duruşma nedeniyle adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi`nin aralarında Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı`nın da bulunduğu 14`ü tutuklu 22 sanığın yargılandığı davayı İstanbul.9.Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen 6`sı tutuklu 35 sanığın yargılandığı dava ile birleştirmesinin ardından davanın görülmesine ilk kez devam edilecek

13 Nisan 2011`de İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, kendi dosyaları ile İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki Devrimci Karargah ana dosyanın içerik, kapsam ve deliller yönünden usul ve yargılama ekonomisi açısından birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, iki davanın birleştirilmesine karar vermişti.

Birleştirme kararı ile birlikte dosya, Devrimci Karargah ana davasının görüldüğü İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi`ne göndermiş ve İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme kararını yerinde bularak, iki davanın birlikte görülmesine karar vermişti.

Avcı`nın da aralarında yer aldığı 22 sanık 13 Nisan 2011`de İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada mahkemenin dava dosyalarını birleştirme kararının ardından ifade verememişlerdi.

İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün ve yarın devam edilecek duruşmada aralarında Hanefi Avcı`nın da yer aldığı 22 sanık ilk kez ifade verecek.

Öte yandan, duruşma nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar adliyenin bulunduğu sokağa, kimlik kontrolünden geçirildikten sonra alınıyor

Kaynak: İHA