Denizlili Hayırseverler Eğitime Destekte Devletle Yarışıyor

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2002 yılından bu yana eğitime devletin 69, hayırseverlerin 55 milyon lira destek verdiğini söyledi.

Denizlili Hayırseverler Eğitime Destekte Devletle Yarışıyor
150 hayırsever okulunun bulunduğu Denizli’de desteklerin devam ettiğini belirten Oğuz, “Şehrimizde adeta eğitim atağı yaşanıyor. Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanındaki çalışmalarına hayırseverlerin desteği de eklenince Denizli eğitim şehri haline geldi.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, okullar açılmadan onarımların tamamlanması konusunda talimatı olduğunu aktaran Oğuz, “Bu konuda hummalı şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim dönemine daha da iyileştirilmiş şartlarda başlamasını istiyoruz. Bu kapsamda 120 okulumuzda onarım çalışmaları devam ediyor.” şeklinde konuştu. Yeni yılda yeni okulların da açılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, “738 okulumuz, örgün eğitimde 176 bin öğrencimiz var. Eğitim çıtasını yükselttikçe öğrenci sayımız artıyor. Bununla birlikte eğitim alanlarımızı da çoğaltıyoruz. İlimizdeki okullara üçüncü bir endüstri meslek, yeni bir fen, sosyal bilimler ve Anadolu öğretmen liseleri eklenecek. Bu okullar da hayırseverlerimizin katkıları ile yapılıyor.” dedi. Okul öncesi eğitimde de büyük yol katettiklerinin altını çizen Mahmut Oğuz, mevcut 44 anaokuluna hayırsever desteğiyle yapılan üç tane daha ekleneceğini kaydetti. Oğuz, “Okul öncesi eğitim, Denizli’de bir marka haline geldi. Yüzde 33’ten, yüzde 63’e yükseldik. Zorunlu okul öncesi eğitimde yüzde 91 olan oranı, bu sene yüzde 95’lere çıkarmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.