Beyoğlu Esnafından `masa` Protestosu

Yaya geçiş yolunu kapattığı gerekçesiyle işyerleri önündeki masa ve sandalyelerin toplatılması, Beyoğlu esnafınca protesto edildi.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) tarafından organize edilen eyleme esnafların yanı sıra ünlü sinema sanatçısı Nuri Alço ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. "Beyoğlu`nda Gezersin" şarkısı eşliğinde açtıkları dövizlerle yürüyüşe geçen grup, Taksim Meydanı`na geldi. Bu arada grubun arasından geçen bir ekip otosunun eylemciler tarafından yuhalandığı görüldü

Grup adına açıklama yapan BEYDER Başkanı Tarkan Konar, "Beyoğlu Belediyesi, sokaklar ve işgaliye hususundaki operasyonlarına devam etmektedir. Yürütülen çalışmalara operasyon tanımlaması, bizzat sayın başkana aittir. Bugün tekrar soruyoruz; kime karşı, neye karşı operasyon düzenlemektesiniz? Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz. Katıldığımız iki belediye meclisi toplantısında `çalışmalar sürüyor`dan başka hiçbir yanıt alınamamıştır. Beyoğlu Belediyesi bu sorunun ana muhatabıyla temas kurmaktankaçınmaktadır" dedi

Konar`ın ardından gazetecilerin sorularını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuyu meclise taşıyacaklarını söyledi. Tanal, "Meclise soru önergesi olarak taşıyacağım. Bu uygulama neden diğer ilçelerde yapılmıyor da Beyoğlu`nda yapılıyor" diye konuştu. `Bu olayın Ramazan ayı ile bir bağlantısı olabilir mi` sorusu üzerine Tanal, "Bunu esnafa sormak lazım. Ramazan`a kurban olsunlar. Ramazan; hırsızlığı, yolsuzluğu, yetim hakkını kabul eder mi? Ramazan`da 5 yıldızlı otellerde iftar açılır mı? Bu kadar lüksün içinde 4X4 ciplerin, villaların, gemilerin içerisinde yapılır mı? Vatandaşların bu anlamda dini duygularını sömürüyorlar" dedi.

Öte yandan, "Beyoğlu`nda Hayaletler Dolaşmaya Başladı" yazılı pankartı taşıyan eylemci, giydiği hayalet kıyafeti ile ilgi odağı oldu.
Kaynak: İHA