Akhisar Mhp İlçe Teşkilatı İftarı Somali`de Yapıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akhisar İlçe Teşkilatı, her yıl düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl da düzenlemek yerine, Somali`de açlık ve yoklukla mücadele eden Müslümanlara yardım edeceğini açıkladı.

Akhisar Mhp İlçe Teşkilatı İftarı Somali`de Yapıyor
MHP İlçe Başkanı Ali Çavdar, yönetim kurulu üyeleri Ali Hikmet Yağçı, Osman Çelik, Abdullah Hanaylı, Veli Günay, Osman Ak, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Halil Alpay, Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Gençer, Kadın Kolları Başkanı Selma Kırbaşlı ve partili üyeler basın toplantısına katıldı."Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" diyerek basın açıklamasını okuyan İlçe Başkanı Ali Çavdar, "İçinde bulunduğumuz rahmet ayı mübarek Ramazanın tüm Türk-İslam alemine hayırlara, bolluk ve berekete vesile olmasını yüce Allah`tan dilerim" diye konuştu.

Bilindiği üzere bu yıllarda dünyanın birçok yerinde kıtlık, kuraklık ve açlık felaketleri baş gösterdiğini anlatan Çavdar, şunları söyledi: "Bugün Afganistan`da, kıtlık ve kuraklık insanların yakasına yapışmış diğer yandan Somali`de tüm insanlığın gözü önünde bir dram yaşanmaktadır. Her altı dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği Somali`de maalesef sınıfta kalan uygar dünya(batı) bu acıya,bu felakete elini uzatmaya yanaşmamakta, insanlığın gözleri önünde kaybolan hayatları görmezlikten gelmektedir.Yüce Türk milleti ise yaradılışında var olan yardımlaşma ve paylaşma duygusu ile yine bu çığlıklara duyarsız kalmamış ,onların çığlıklarını duymuştur. Memleketimizin birçok yerinde bu kanayan yaraya dur deme, ona merhem olma kampanyaları başlamıştır. Bizlerde Milliyetçi Hareket Partisinin onurlu ve inançlı kadroları olarak bu sese kulaklarımızı tıkayamazdık." Bu düşünceler içerisinde her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeği yerine "Bir iftarım da Somali`ye" diyerek iftar yemeği için yapılacak harcamanın tamamını Somali`ye göndereceklerini anlatan Çavdar, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemiz Kızılay başkanlığına verilmesine, yüce dinimizin emrettiği gibi `Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir` inanç ve terbiyesi içerisinde olmayı bir borç bildik. İnşallah bir nefes daha fazla almalarına vesile oluruz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Akhisarlıhemşehrilerimizi açlık içerisinde bulunan bu insanlara bir yudum su vermeye davet ediyoruz. Allah`ın inayeti üzerinize olsun. Allah`a emanet olun."
Kaynak: İHA