Akdeniz Bölgesinin Tek Bakırcısı

Bakır Ustası Hasan İmrak, bakır işçiliğinde bölgeye hitap eden Burdur`da yalnız kaldığını söyledi.

Akdeniz Bölgesinin Tek Bakırcısı
Baba mesleğini sürdüren ve Akdeniz Bölgesi`nde bakırcılık yapan tek insan olduğunu dile getiren 68 yaşındaki Bakır Ustası Hasan İmrak, `Bundan 15 sene önce Burdur`un bakırcısı ve kalaycısı 150 taneydi. Civar illerden vatandaşlar Burdur`a gelir, bakır ihtiyacını burada görürdü. Burdur`un bakırcılığı bölgeye hitap ederdi. Alüminyum ve çelik çıkınca Burdur bakırcılığı bitti` dedi.

Kendisinin kötü alışkanlığı olmadığı için mesleği devam ettirebildiğini söyleyen Bakır Ustası Hasan İmrak, "Benim kötü alışkanlıklarım, sigaram, alkolüm olmadığı için işimi sürdürebildim. Kahve alışkanlığım olmadığı için dükkanımda işçiliğimi sürdürüyorum. Mesleğe devam ettiğim için tek başıma Akdeniz Bölgesi`nde bir ben kaldım` diye konuştu.

Bakır Ustası İmrak, alüminyumun kanser ve alzeimer hastalığına sebep olduğu için vatandaşlar tarafından artık kullanılmadığını söyleyen İmrak, "Şimdi vatandaşlarımız bakırın önemini anladı. Bakır almaya başladı. Bizde vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamaları için onlara kap, kacak, kazan gibi ürünler yapıyoruz` şeklinde konuştu

Kaynak: İHA