Adıyaman`da Ramazan Etkinlikleri

Adıyaman Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı`nda organize edilen `Ramazan Etkinlikleri`ne yoğun ilgi gösteriliyor.

Adıyaman`da Ramazan Etkinlikleri
Etkinlikler kapsamında dün akşam Kültür Bakanlığı Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu bir konser verdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün organizesiyle, Koro Müdürü Ahmet Bulut yönetiminde gerçekleşen konserde okunan türküler, genelde Harput yöresinden seçildi. Yaklaşık 2 saat süren programda, koro ve solo halinde okunan parçaları pür dikkat dinleyen katılımcılar musikiye doydu. Sunucu-eğitimci ve ressam Mehmet Kaplan ise, okuduğu şiirlerle geceye renk kattı.

Birçok sevilen eserlerin seslendirildiği konserin ardından Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kültür Bakanlığı Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu`na teşekkür etti. Büyükaslan, ayrıca konsere gösterilen ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyledi. Daha sonra Koro Müdürü Ahmet Bulut`a gecenin anısına bir buket çiçek ve plaket takdim etti. KORODAN BAŞKAN BÜYÜKASLAN`A ZİYARET Öte yandan, konserden sonra Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan`ı ziyaret etti. Ziyaretinin nezaket amaçlı olduğunu ifade eden Koro Müdürü Ahmet Bulut, "Bir aylık Ramazan etkinlikleri kapsamında Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu`na da yer verdiler. Biz de şerefle geldik. Yapılan kültürel etkinliklerde bir nebze katkımız olacaksa onunla da mutluluk duyacağız. Her zaman için Adıyaman`ın bize yapacağı her teklife açığız" dedi

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, "Adıyaman Belediyesi olarak geleneksel hale getirmiş olduğumuz Ramazan etkinliklerimizde yapmış olduğumuz davete olumlu cevap veren Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu`na teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, bizi kırmadılar, bizi onurlandırdılar. Bizleri kırmayıp Adıyaman`a geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza güzel bir müzik ziyafeti sundular. Her şey için teşekkür ediyorum" dedi.
Kaynak: İHA