Zayıflamak uğruna verem olmayın!

129 yıl önce ortaya çıkan verem yine sahnede. Bu defa veremin sebebi fakirlik değil zayıflama merakı.

Zayıflamak uğruna verem olmayın!
Bilinçsizce yapılan uzun süreli şok diyetler sağlığı olumsuz yönde etkileyip halk arasında "ince hastalık" olarak da bilinen "Verem"e götürüyor. Bilinçsizce yapılan uzun süreli şok diyetler Tüberküloz hastalığına yani halk arasında bilinen adıyla vereme davetiye çıkarıyor.

Uzun süreli ve bilinçsiz olarak yapılan diyetler, beslenme yetersizliği nedeniyle vücut direncini düşürüyor ve diyetlerinde sebze, meyve ve etten yoksun bir beslenme programı uygulayanlar için verem büyük bir tehlike oluşturuyor.

129 yıl önce ortaya çıkan verem yine sahnede. Bu defa veremin sebebi fakirlik değil zayıflama merakı. Aşırı şok diyetler yapıp verem hastalığına yakalanmış bayanlar, ev hanımları, üniversite öğrencileri bu sıralarda uzmanların kapısını çalmaya başladı. Şok diyet yaparak bağışıklık sistemindeki zedelenme sonucu verem hastalığına yakalanıp ben neden kilo alamıyorum, neden bu kadar zayıfladım diyerek gelen hastaların sayısı da her geçen gün artıyor.

Aşırı diyet bağışıklık sistemini zayıflatıp vücudumuzda var olan verem mikrobunu harekete geçiriyor. Hafif ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk, özellikle ete karşı bir tiksinti, depresyonla içine kapanma gibi belirtiler verem hastalığı belirtileri olabilir. Bu belirtiler sizde de varsa aman ha sakın ben kendi kendimi tedavi ederim demeyin. Çünkü tedavi olmadığınız takdirde hem kendinizi hem de çevrenizde bulunan birçok kişinin vereme yakalanmasına ve neredeyse ölümlerine dahi neden olabilirsiniz.

Verem ölümcül bir hastalık. Ancak ondan korunmak da çok basit. Düzenli spor yapmak, düzenli beslenmek, şok diyetlerden uzak durmak, yeterli düzeyde vitamin almak, stressiz yaşam, alkol ve sigara kesinlikle kullanmamak… Bunlarda veremden korunmanın yolları.

Siz siz olun zayıflama merakına sağlığınızdan olmayın.

BEYAZ GAZETE