Yangında 10. katta mahsur kaldı

Ataşehir'de 10 katlı bir apartmanın girişindeki elektrik panosunda çıkan yangına vatandaşlar, hortumla su tutarak müdahale etti.

Yangında 10. katta mahsur kaldı
Yardım için apartmana giren bir vatandaş ise, en üst katta mahsur kaldı.

Olay, İçerenköy Mahallesi Buket Sokak'ta bulunan Hicret Apartmanı'nda yaşandı. Alınan bilgiye göre, apartmanın girişinde bulunan elektrik panosunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden apartman sakinleri hemen binayı boşalttı. Binanın girişi alevler içinde kalırken, yanan elektrik panosunda patlamalar yaşandı. İtfaiye ekiplerine haber veren vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti. Hortumla su çekip yangına müdahale eden vatandaşlar, yaşanan patlamalar nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Yangınla birlikte binanın içerisi dumanla kaplandı. Bu sırada bir vatandaş, içeride mahsur kalan kimse olup olmadığına bakmak için binaya girdi. Ancak merdiven dairesini kaplayan duman, şahsa zor anlar yaşattı. En üst kata kadar çıkan vatandaş, başını pencereden dışarı çıkartarak hava almaya çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı. Mahsur kalan vatandaşın kurtarılması için ise, itfaiye merdiveni uzatılmak istendi. Ancak tüm çabalara rağmen merdiven açılmayınca, içeri giren itfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşı kurtardı.

Bir görgü tanığı, "Ben yan binada komşuyum. Bir ses duyduk, çıktığımızda komşular kaçıyordu. İtfaiyeye haber verildi hemen. Yangının elektrik kontağından çıktığı sanılıyor" dedi.
İtfaiyenin çalışmaları sırasında bir ambulansta tedbir için hazırda bekletildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.