Polisten vatandaşa iftar yemeği

Mersin'de izinsiz gösterilerin sıkça yaşandığı bölgede bulunan Siteler Polis Merkezi Amirliği önünde vatandaşlar için iftar yemeği verildi.

Polisten vatandaşa iftar yemeği
Siteler Polis Merkezi, örnek bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Siteler Polis Merkezi Amirliği, Ramazan ayının ilk gününde bölgede yaşayan vatandaşlar için karakol önünde iftar yemeği düzenledi. İftar için merkez önüne konulan masalar dolup taştı. Emniyet Müdür yardımcıları ile şube müdürleri de birlik ve beraberlik mesajı verircesine, vatandaşlarla iç içe oturarak iftar saatine kadar onlarla sohbet etti. Ezanın okunmasıyla birlikte, Akdeniz İlçe Müftüsü Bünyamin Akkoç‘un yaptığı duanın ardından hep birlikte oruçlar açıldı.

Bu sırada karakol önünde toplanan çocuklar, ekmek arası tantuni dağıtımı sırasında izdihama neden oldu. Polisin zor anlar yaşadığı yemek dağıtımında çocuklar güçlükle sıraya sokulabildi.

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, amaçlarının, bu bölgede bulunan vatandaşlarla birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını göstermek, onlarla birlikte Ramazan ayının ilk gününü beraber kutlamak olduğunu söyledi. Güner, "Bunlarla birlikte güzel bir ortam oluşturabilmeyi hedefledik. Şu anda iftarımızı 400 vatandaşımız ve 200 çocuğumuz ile birilikte yapıyoruz. Bunun haricinde Güneş Mahallesi‘nde yine 250 kişilik bir iftar yemeğimiz var. Burada bu mahallemizde ve benzer mahallelerimizde merhamet ve şefkat duygusunu yaygınlaştırmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek amacı ile bunu yaptık. Sağolsun vatandaşlarımız da iftar yemeğimize yoğun ilgi gösterdi, hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu ve benzeri organizasyonların Ramazan ayı boyunca süreceği bilgisini veren Güner, Kurdali Mahallesi‘ndeki Ersoy İlköğretim Okulu‘nun bahçesinde 30 gün boyunca iftar yemeği verileceğini kaydetti. Güner, bunun haricinde bütün polis merkezlerinin Ramazan süresince birer ya da ikişer gün iftar vereceklerini dile getirerek, "Ayrıca Roman vatandaşlarımız için Turgutreis Mahallesi‘nde iftar yemeğimiz olacak. Bunun yanında yaklaşık 2 bin civarında Ramazan paketini vatandaşlarımıza bizzat ulaştırmayı düşünüyoruz. Bunun için Polis Şefkat Evi‘nden faydalanmak istiyoruz. Bu paketleri hem Şefkat Evi‘nden daha önce yardım alan vatandaşlara götüreceğiz, hem de tespit ettiğimiz diğer muhtaç vatandaşlarımıza geceleri ulaştırmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA